• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnın futbol tuzağı
29 Eylül 2013 Pazar 09:02

PKK'nın futbol tuzağı

PKK, Avrupa'da futbol takımı kurdu. Bu yolla gurbetçi çocuklarını alıp dağlara götürdü. Hain planı, oğlunu kurtarmak için Kandil'e bile giden bir anne ortaya çıkardı.

PKK'nın hain planını bir Türk annesi ortaya çıkardı. Fahriye Alptekin'in anlattığına göre Belçika'da FC Roj diye takım kuran PKK bu yolla gurbetçi çocuklarını genç yaşta kandırarak Kandil'e yolladı. Oğlunun bu yolla dağa çıkarıldığını belirten Alptekin çirkin tuzağı Takvim'e anlattı. Çevresinde iyi futbol oynadığı için sevilen bir genç olan Halil Alptekin, 30 yıldır Almanya ve Belçika'da yaşayan 5'i kız 6 çocuklu bir Türk ailenin en büyük çocuğuydu. Halil 18 yaşında iken bölücü örgütün Belçika Anvers'te kurduğu FC ROJ adlı futbol takımına götürüldü. Burada bir kaç idmana çıkarılan Halil bir maç bile oynayamadan, örgüt militanları tarafından Kandil'e götürüldü.
PKK KAMPINA GİTTİ

Oğullarının PKK tarafından Kandil'e kaçırıldığını öğrenen Aydın ve Fahriye Alptekin çifti, Belçika'da yaşayan örgüt yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile görüştü. Remzi Kartal, gözü yaşlı anne ve babaya "Birilerinin bu savaşı yürütmesi gerek" diyerek konunun peşini bırakmaları yönünde tehdit etti. Bunun üzerine talihsiz gurbetçi çift, Belçika makamlarına ve Avrupa Parlamentosu ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Ama bu mücadele sonuç vermedi. Alptekin ailesi her gün oğullarının bir çatışmada ölüm haberi alma korkusu ile yaşıyordu. Ancak anne Fahriye Alptekin kararlıydı. 2010'da tüm şartları zorlayarak Irak'a Mahmur Kampı'na gitti. Burada iyi karşılanmadı. Kamp yöneticilerine yalvardı, yakardı ve ağladı. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra teröristler anne Fahriye Alptekin'e oğlu Halil ile görüşebileceğini söylediler. Bu görüşme ise çok kısa sürdü. Anne, oğlunu gördü ama terör örgütü Halil'i bırakmadı.
TEHDİT EDİLİYORLAR

Anne Fahriye Alptekin oğlu ile görüşmesini TAKVİM'e şöyle anlattı: "Beni Kandil'e götürdüler. Oğlumu yanında bir kaç militan ile yanıma getirdiler. Oğlumu kaçırıldıktan sonra tanıyamadım. Zayıflamıştı. Birbirimize sarılarak ağladık. Oğlum kendi isteği ile PKK'ya katılmamıştı. Gelmek istiyordu. Ama bırakmadılar. Bana oğlumu göstermeye getirenler Oğlunu sana veremeyiz' dediler. Oğlum ayrılırken boynumdaki şalımı aldı ve kokladı. İkimiz de gözyaşları içinde ayrıldık. Ayrılırken PKK'lılar oğlum için Avrupa'da girişimlerde bulunursan onu öldürürüz, bir daha onu göremezsin diyerek tehdit ettiler. Daha sonra da içinde 'Bundan sonra atacağınız adımlara dikkat edin' yazan mektuplar evimize geldi."
KURTARMAYA KARARLI

Anne Fahriye Alptekin, PKK'nın elinde esir konumundaki 22 yaşındaki oğlunu kurtarmak için, sonuna kadar uğraşacağını söyledi. Acılı anne "Oğlum kaçırıldıktan sonra bizim için artık gündüz yok, hep gece var. Benim 5 kızım ve bir de erkek olarak en büyük çocuğum oğlum Halil vardı. Kız kardeşleri artık okulda başarısızlar ve hep ağabeylerinin bırakılması için ağlıyorlar.
ÖLÜMÜ GÖZE ALDIM

Ben ölümü göze aldım. Oğlum örgüte kendi isteği ile gitmedi. Halil'im onların elinde esir. Ama oğluma mutlaka kavuşacağım. Bunun için Avrupa'da ve Türkiye'de tüm yetkililer ile görüşeceğim. Televizyon ve gazetelere çıkacağım" dedi.

haber7

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA