• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnın ekmeğine yağ sürmeyin
25 Mayıs 2012 Cuma 09:51

'PKK'nın ekmeğine yağ sürmeyin'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uludere konusunda idari ve adli sürecin sürdüğünü belirterek, "Arkadaşlarımın bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Uludere konusunda idari ve adli sürecin sürdüğünü belirterek, "Arkadaşlarımın bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Biz PKK'nın ekmeğine yağ sürecek değiliz. Teröre güç kazandırmak gibi bir şey içinde olmayız" dedi. Kürecik radar üssünün saldırı amaçlı olmadığını da vurgulayan Erdoğan, kendilerine füze teklifleri geldiğini ancak buna sıcak bakmadıklarını söyledi

Diktiği ağaca can suyu verdi Başbakan Erdoğan, beraberindeki heyetle Kazakistan'ın Astana şehir merkezindeki Vatan Koruyucuları Anıtı'nı ziyaret etti. Askeri törenle karşılanan ve anıta çelenk bırakan Erdoğan, anıt çevresinde oluşturulan hatıra ormanına ağaç dikti. Başbakan Erdoğan, diktiği ağaca "Ya Allah, bismillah" diyerek can suyu döktü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 gün süren Pakistan ve Kazakistan gezisinin son durağında beraberindeki basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamaları, Kürecik radar üssü, CHP'nin bu konudaki çelişkileri, İsrail'le ilişkiler ve memur zammı gibi konularda özetle şunları söyledi:
(Uludere) Bununla ilgili sizlerle zaten Pakistan'da yaptığım oturumda bu konuyu görüştük. Ben bu konuyla ilgili sizlerden çok daha farklı bir lojistik destek bekliyorum. Lojistik destek şudur; Bu konunun idari ve adli süreci başlamıştır, devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak açıklamamı yaptım. Arkadaşlarımın da bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Bu konuda ne kadar konuşursak, gündemde kalmaya devam edecek ve yaralı olanları üzecektir. Şu general, bu subay gibi yaklaşımları da doğru bulmuyorum. Olayı ortaya çıkaracak adli ve idari yargıdır. Genelkurmayımız, Adalet Bakanlığımız takipçisidir. Belgeler gereken makamlara verilmiştir. Süreç devam etmektedir. Biz PKK'nın ekmeğine yağ sürecek değiliz arkadaşlar. Terör örgütü her zaman propagandasının yapılmasından hoşlanır. Biz propagandasının yapılmasına el, ayak, dil mi olalım? Teröre güç kazandırmak gibi bir şey içinde olmayız. Bu konuya nokta koyuyorum.
 
ONUN SİYASİ KALİBRESİNİ GÖSTERİYOR
 
(BDP'li Hasip Kaplan, Meclis kürsüsünden 'hayvan' demesi ve bir gazetenin Bakan Şahin'e fotoğrafla hakaret etmesini kastederek), Bizim medyamızın geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli. Öte yandan da siyasetin kalibresi, kalitesi böyle ortaya çıkıyor. TBMM'ye girmiş bir milletin vekili bu lafı kullanıyorsa o millete layık değildir. Benim milletim buna layık değildir. O kürsü buna müsaade etmez ama kürsü dokunulmazlığı var diye o kürsüyü o adi emelleriniz için kullanıyorsanız millet ona müsaade etmez.
 
KÜRECİK'E FÜZEYİ BİZ İSTEMEDİK
 
Kürecik radar üssü NATO konsepti içinde yapılmış bir anlaşmadır. NATO konsepti içinde oranın ağırlıklı maddi yükünü alan kim olmuştur, Amerika'dır. NATO bunun yönetimini alacak. Türkiye, Amerika, Almanya başından beri bu işin içindeler. Önümüzde Şikago zirvesi vardı. Şikago zirvesinde de gündeme gelmek suretiyle NATO'ya devredilmesi planlarımızı yapmıştık.
 
Bir yandan da radar üssünde çalışmalar devam ediyor. (NATO'daki temsilin 8 yıldızdan 10 yıldıza çıkarılması) 10 yıldıza çıkarılması da önemli adımdır. 2 tümgeneral, 2 tuğgeneral olacağı gibi daha da artma noktasına gelecek. Bu Türkiye'nin NATO içinde yönetimde ağırlığını artıracaktır. Kürecikle ilgili Türkiye'nin oradaki yönetime dahli daha ağırlıklı olacaktır. Kürecik daha önce de radar üssüydü şimdi de daha iyi teknolojiyle bizim kendi rızamızla verdiğimiz yerdir. Ama saldırı amaçlı değildir. Bize füze teklifleri de gelmiştir ama biz sıcak bakmadık. Füze fiilen olsa saldırı amaçlı tezi geçerli olurdu ama olmamıştır.
 
DEVLETİN GİZLİ İŞLERİ OLUR
 
Devletlerin gizlilik amaçlı işleri vardır, gizli olmayan vardır. Bir ailenin bile gizli olan olmayan şeyleri vardır. Biz devletiz. Belli bir yere kadar gizli olarak gidebilir sonra gizliliği ortadan kalkabilir. İlk iş olarak CHP milletvekillerini Malatya'ya göndermiştir. Dostlar alışverişte görsün. Biz de bir yere varmak istiyoruz bir netice almak istiyoruz. NATO içinde ağırlığı olan ülkeyiz. 20 yıl önce Amerika'ya go home diyenler, Amerika' ya welcome demiştir. NATO'da halkı Müslüman olan tek ülkeyiz. Ha olumsuz olduğu anlar yok mu olduğunda da söylüyoruz.
 
Memur maaşına müdahalem yok
 
Hiçbir müdahalem söz konusu değil. Arkadaşlar memurlara toplu sözleşme hakkını veren parti biziz. Yıllar yılı bu ülkede toplu sözleşme hakkı verilmemiş, toplu görüşmede kalmış. Daha ilk toplu sözleşmede memur sendikaların bu yaklaşımı bizi üzmüştür. Biz millet adına hareket ediyoruz, kendi adımıza değil. Bu sendikalar sadece kendi menfaatleri adına hareket ediyorlar. Bu ne kazandırır ne kaybettirir. Biz enflasyona işçimizi, memurumuzu ezdirmeyeceğiz. Enflasyon üzerinde bir zam yaptıysak onu geri almayacağız.
 
YUNANİSTAN MI YAPMAK İSTİYORSUNUZ
 
Burada üç buçuk artı dört denilmiştir. Nihai neticesi bu demek değildir. Yıl sonu itibariyle tek haneliye 7.5'un altına düşmezse örneğin 1 puan kaldıysa biz ödeyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bakıyorsunuz 7.5-7.5, 10- 10,15-15 nereye gidiyorsun kardeşim. Bizi siz Yunanistan mı yapmak istiyorsunuz. İspanya'nın durumuna mı düşürmek istiyorsunuz. Öğretmenlerle ilgili bir teklif var. Bu camia benim en çok saygı duyduğum kesimdir. Onlara ek ödenek olarak resen 100 lira daha verelim. Bir öğretmen en düşük olanı 1624 lira alıyor. Haftada 15 saat için alıyor. Peki düz bir memur ne kadar çalışıyor.40 saat. 40 saat için bu rakamın altında alanlar da var. Öğretmen ek ders verirse, bunun üstünde alıyor. Bir de tatili var. Biri 2 ay düz memur 20 gün. Bu haksızlık değil mi? Bundan sonraki süreç hakem heyetine gidiyor. Nihai kararı verecek. Ana muhalefet partisi arkanızdayız diyor. Niye sırtında küfe yok. Atıp tutuyor. Diyorum ya bu adam 5 tane koyun verin kaybedip gelir. Bunun SSK'da genel müdürlük yaptığı dönemde hali ortada. Bunu en iyi Tansu Hanım tanır. Başaramamıştır göndermişlerdir. Ondan sonra ihtilal hükümeti bunu görevine geri getirmiştir.
 
ANKETLERDE OYLAR ARTIYOR
 
Benim ne Fenerbahçe ne cemaat tartışması içinde bulunmam mümkün değil. Futbol işi başka bir olay, cemaat işi başka bir olay. Cemaat camide kardeşim. Futbolla ne alakası var?
Erdoğan yaptırdıkları üç ankette ise oy oranlarının yüzde 52, yüzde 54 ve yüzde 56 olarak çıktığını ifade etti.
 
Mavi Marmara kararımız kesin
 
(Mavi Marmara) Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı olarak takibindeyiz bizzat şahsım olarak takibindeyiz. Bu konuda kararımız açık ve nettir. Ben bu görevde olduğum sürece bu taleplerden geri adım atmamız mümkün değildir. 3 talebimiz bellidir. Bunlardan birisi özürdür. Bizim muhalefetimiz İsrail halkına değildir doğrudan İsrail yönetiminedir. İsrail yönetimi Türkiye'den özür dileyecektir. İkincisi şehitlerimizin ailelerine tazminattır.
 
Üçüncüsü ise Filistin'den ambargo kalkacaktır.
 
Bu üçü yerine gelmezse ilişkilerin normalleşmesi mümkün değildir. Yeni İsrail yönetimi ne getirir ne götürmez bilinmez. Adım atacaklarsa oturur konuşulur. Ayrıca benim yönetimine özel temsilci göndermem söz konusu değildir. (Rumların AB dönem başkanlığı) Kendi açımızdan kayıp bir 6 ay olarak görüyoruz. Biz özellikle AB komisyonuyla çalışmamıza devam ederiz ama AB dönem başkanı olarak kabul edilen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye olarak asla bir araya gelmeyiz.
 
İmralı'ya ziyaret olmaz
 
(BDP ile müzakere) Bakın bu konuda da ilkeli olmak farklı bir şey. BDP filan bunlar parti olamadı. Parti olmaya da niyetleri yok. Parlamento kürsülerinden yaptıkları konuşmalarda onu gösteriyor bunlar milletvekili dili değil. Biz bunların siyasetteki temsilcileri ile müzakere ederim ama terör örgütüyle de mücadele ederim. Ben hala aynı noktadayım. Benim için bundan farklı bir şey söylemek mümkün değil. Bizim ikazlarımız sonucunda Başbakan bu açıklamayı yaptı diyorlar. Ne alakası var. BDP'nin gelmesi, gitmesi derdinde değiliz. Gelsen ne olur gelmesen ne olur cirmin kadar yer yakar. Milletin verdiği yetkiyi kullanırız. Onlar dara düştüklerinden kapımızı çalmışlardır. Verdiğimiz cevapların bir kısmını siz de biliyorsunuz. İlkemiz bellidir. Terör örgütüyle mücadele-siyasi uzantısı ile müzakere. (İmralı'ya gidiş) Böyle bir müsaadeyi vermemiz söz konusu değil. Bunlar spekülatiftir. Spekülatörler silsilesine fırsat veremeyiz. Birlikte çay içmedik diye eleştiriyorlar. O farkında değil herhalde. Ben Meclisteydim. Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık'la ben bir akşam çay içmiştim. Üstelik de ben.
 
CHP yine samimiyetsizliğini gösterdi
 
Başbakan Erdoğan, Pakistan ve Kazakistan ziyaretlerinin ardından geldiği İstanbul'da da soruları cevapladı. Bir gazetecinin, 'Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 4+4+4 yasa tasarısına ilişkin başvurusunu reddetti' hatırlatması üzerine Erdoğan, şöyle yanıtladı: 'CHP'nin usul açısından yapmış olduğu müracaat reddedildi. Şimdi ise esasla ilgili olarak böyle bir müracaatı yapacaklarından bahsediyorlar. Bu CHP'nin, özellikle Genel Başkanı'nın ne kadar samimiyetten uzak olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuyla ilgili meydanlarda, televizyonlarda farklı farklı açıklamalar yaptılar. İşte buyurun, şimdi, şekille tatmin olmadıkları gibi esasla ilgili olarak müracaat ediyorlar. Demek ki, bunların derdi başka. Açıklama yapan hanımefendi farklı farklı şeyler söylüyor. 'Başka bir şey zaten beklemezdik' gibi bazı yaklaşım türleri ki, bunlar çok daha çirkin. Bunun aksini bizim de söylememiz geçmişe yönelik herhalde mümkündür. Çünkü bu ülkede milletinin yarısının oyunu alan bir siyasi parti hakkında nelerin yapıldığı ortadadır. Bu, çok çirkin bir yaklaşmadır' YENİ ŞAFAK
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA