• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnın 3 yöneticisi öldü
22 Ekim 2011 Cumartesi 09:30

PKK'nın 3 yöneticisi öldü

PKK'ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı ANF, 10 Ekim'deki hava harekâtında örgütün 3 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı ANF, 10 Ekim'deki hava harekâtında örgütün 3 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı.
Saldırıda, PKK'nın askerî kanadı HPG'nin askerî konsey üyeleri Yücel Halis ve Guhar Çekirge ile KCK'nın yürütme konseyi üyesi Rüstem Osman hayatlarını kaybetti. Yücel Halis'in, PKK'nın Hakkari sorumlusu olduğu belirtiliyor.

12 Mehmetçiğin şehit düştüğü Dağlıca baskınının planını da Halis'in hazırladığı, bu saldırıda kaçırılan 8 askerin teslimi sırasında hazırlanan tutanağa da PKK adına imza attığı ifade ediliyor. Halis'in ismi, 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak katliamıyla ilgili soruşturmada da geçmişti. Terörist Yücel Halis, örgüt içinde 'Koçgiri celladı' adıyla da biliniyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kavaklı ile başlayan operasyonları, terör örgütü PKK'nın kayıplar vermesine ve örgütün Hakkari-Şırnak'ta güç kaybetmesine sebep oldu. Bu operasyonlarda terör örgütü sadece militan düzeyinde değil, üst seviyede de ciddi kayıplar verdi. Operasyonda öldürülen Rüstem Cudi'nin Hakkâri-Çukurca karayolunda mayınlı ve silahlı pusuda 9 güvenlik görevlisinin şehit edilmesiyle sonuçlanan eylemi planladığı ortaya çıkmıştı. Cudi'nin örgüt içinde HPG Komutanı Fehman Hüseyin ve KCK üyesi Nureddin Sofi'yle birlikte en güçlü üç Suriyeli komutandan biri olduğu kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA