• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKlıların telsiz konuşmasındaki itirafları!
22 Mayıs 2016 Pazar 18:46

PKK'lıların telsiz konuşmasındaki itirafları!

Sıkışan teröristlerin itirafları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Mehmetçiğinin araziyi çok iyi kontrol ettiği, keşif uçaklarıyla sürekli alan kontrolü yaptığı, yaya birliklerinin de çok kritik noktalarda bulunduğu, teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıdı.

Askeri kaynaklar, bölücü terör örgütünün Kuzey alanı sorumlusu Rezzan kod adlı ile Ortasaha Sorumlusu Aliser kod adlı terörist arasında; 02 Mayıs 2016 tarihinde Lice/Hedik bölgesinde Azad Siser kod adlı Ekrem Güney adlı teröristin etkisiz hale getirilmesi ile ilgili geçen telsiz konuşmalarını paylaştı.

Teröristlerin telsiz konuşmalarında askerin araziyi çok iyi kontrol ettiği, keşif uçaklarıyla sürekli alan kontrolü yaptığı, yaya birliklerinin de çok kritik noktalarda bulunduğu ifade ediliyor

Telsiz konuşmaları şöyle:

"REZZAN : Bir de bu Azad arkadaşların olayı vardı.

ALİSER : Evet.

REZZAN : Vallahi onun hakkında geniş bilgi olsaydı iyi olurdu, nasıl olmuş, niye olmuş, sebebi nedir? Biraz bilgi verilseydi iyi olurdu.

ALİSER : Şimdi söyleyeyim mi?

REZZAN : Ne vereceksin?

ALİSER : Arkadaşın şehadetini.

REZZAN : Evet.

ALİSER : Vallahi arkadaşın kendisi farklı bir noktadaymış, noktasını değiştirip bir tarafa giderken biraz uzaklaştıktan sonra yoğun bir şekilde keşif dolaşıyor. Arkadaş sabaha doğru 3 civarında yerini değiştiriyor başka bir yere gidiyor. Bu yeni nokta sadece son baharda 10-15 günlük bir süreçte kullanılmış, onun dışında başka bir noktaya geçtikten sonra hiç kullanılmamış. Orada bir yer var Cume Boğazı diyorlar bir arkadaş orada görüntü görüyor netleştiremiyor yani düşman mı arkadaş mı tam çıkaramıyorlar. Onun dışında iki arkadaş gündüz noktaya gidiyorlar, ayrıca muhabereyi de takip ettik yani bir zamana kadar keşif olmuyor, arkadaşlar o gün muhabere yapıyorlar biraz keşif gelince muhabereyi durduruyorlar. Başta böyle bir şey oluyor bir keşiften daha sonra iki keşif oluyor. Nefes aldırmıyorlar, sen de bilirsin. Sürekli tepemizdeler, burnumuzu görse uçaklar bitiveriyor tepemizde.

REZZAN : Peki arkadaşlar noktalarını değiştirdikleri zaman keşif var mıymış? Keşif altında başka bir noktaya gitmişler o zaman keşif varmış değil mi?

ALİSER : Hayır o zaman keşif yoktur yalnız keşif yoğun dolaşırken başka yakın bir alana gidiyorlar fakat keşiften daha çok arazide büyük ihtimalle düşmanın gizli birlikleri (Özel Kuvvetleri kast ediyor) var zaten son zamanda düşmanın yürüttüğü tarzdır bu şekilde arkadaşların noktalarını fark ediyor noktada aslında bir arkadaş ağırdır. O arkadaş biraz herhâlde şey yapıyor düşman suikast şeklinde vuruyor. Düşman artık kırsal da çok iyi asker bulunduruyor, uzmanlar var, boş bırakmıyorlar, uzunca süre de kırsalda bir yerlerde kalıyorlar. Bu zaten bizim için büyük tehlike.

b. Kaybın büyük bir kayıp olduğu ama bu tür kayıpların olabileceği, önemli olan hatalardan ders çıkarılmasının olduğu,

REZZAN : Saat kaçta vuruyor?

ALİSER : Saat 11.30’da aralıklı olarak vuruyor.

REZZAN : Tamam.

ALİSER : İlk vuruşta yaralı…?? Sonra arkadaşın şehadeti oluyor. Azad arkadaş ilk başta arkadaşlarla konuşuyor, arkadaşları uyarıyor örgütsel tüm malzemeleri noktadan çıkarın diyor, arkadaşlara bazı şeyler söylüyor. Yapmaya çalışıyorlar ama düşman çok fazla baskı uyguluyor, ondan sonra her şeyi kaçıramıyorlar zaten çok fazla da kayıp verdik bu noktada.

REZZAN : Tamam peki yarası ağırmış değil mi?

ALİSER : ..?? (Ses alınamadı)

REZZAN : Ses gelmiyor? Duyuyorsan iki kere mandalla!

ALİSER : ..?? (Ses alınamadı)

REZZAN : Acaba Hevidar devrede mi? Hevidar. Sesin gelmiyor. Tamam neyse, arkadaş dikkat edin cihaz muhaberesine bu noktalara dikkat edin ağır bir olay oldu saha için hareket için bir ağırlığı oldu fakat bunun yanı sıra şunu diyebilirim biz savaş güçleriyiz zaman zaman çok ağır kayıplar yaşayabiliriz, önemli olan hataları tespit etme ve ele almaları doğru bir şekilde alıp takip etmektir. Yani arkadaşların çizgisini takip etme olmalıdır. Daha çok esas alınacak arkadaşların tartışmalarında daha çok üzerinde durulması gereken bu doğrultuda olmalıdır. Sizin de tabi dikkat edeceğiniz şey nedir, cihazda çok uzun uzun konuşmayın, düşman takip etmek istiyor. Keşif uçaklarına çok duyarlı olmaları gerek, kalabalık gruplar olmamalı, deşifre olmuş yerlerin kullanılmaması gerek bu noktada daha duyarlı olup hassas yaklaşım önemlidir. Tamam, oldu başka bir şey diyor musunuz?

ALİSER : Ses alıyor musun?

REZZAN :Evet geldi

ALİSER :Bir şey demiyorum, arkadaşlara selam söyleyin

REZZAN : Siz de selam söyleyin".
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA