• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKlıların seçim hilesi deşifre oldu
24 Şubat 2014 Pazartesi 09:35

PKK'lıların seçim hilesi deşifre oldu

Yaklaşan seçimler öncesi provakatif eylemlere girişen, PKK'nın şehir yapılanması üyeleri sık sık yakalanmaya karşı önlem aldı!

Örgüt üyeleri kamera kayıtlarını geçersiz kılmak için kıyafetlerinin üzerine ikinci bir elbise giymeye başladı. Ancak yine de güvenlik güçlerinden kaçamadı.

GÜVENLİK birimleri yaklaşan yerel seçimler öncesi provokasyonlara karşı alarma geçti. PKK'nın kuruluşu, Abdullah Öcalan'ın yakalanışı ve son olarak bazı seçim bürolarına yapılan saldırılar mercek altına alındı. Molotoflu ve bombalı saldırılarda yer alan PKK'lılar, MOBESE kameraları tarafından tespit edildikten sonra tutuklanıyordu. Sadece geçen yıl Hakkari, Şırnak, Van ve Tunceli'de 62 kişi kamera görüntülerine takılıp molotof ve el yapımı patlayıcı atmak suçlamalarıyla cezaevine girdi.

ÜST ÜSTE ELBİSE
Bunun üzerine PKK'lılar MOBESE'ye “yakalanmamak” için elbise hilesi yapmaya başladı. PKK'lılar katıldıkları eylemlerde yüzlerini kapatsalar dahi kıyafetlerinden tespit edilmeyen başlanınca örgüt yeni arayışlara girdi. Molotof, taş ve el yapımı patlayıcı atan örgüt üyeleri, kameralar tarafından tespit edilip yakalanmamak için elbiselerinin üzerine ikinci bir elbise giyip eylemlere katılmaya başladı. Bu kişilerin eylem bittikten sonra polis kovalamasında kuytu bir yerde üzerindeki ikinci elbiseyi çıkardığı belirlendi.

YAKALANDILAR İNKAR ETTİLER
Yurtsever Gençlik Hareketi'nin (YGH) örgütün İstanbul, Hakkari, Diyarbakır, Şırnak ile Van'da düzenledikleri izinsiz gösteriler sırasında güvenlik güçleriyle kamu ve parti binalarına yönelik molotof ve el yapımı patlayıcı kullandıkları tespit edildi. Güvenlik güçleri birçok örgüt mensubunu eylemlerin hemen ardından yakalayarak gözaltına aldı. Ancak gözaltına alınan kişilerin büyük bölümü eylemlere katılmadıklarını iddia ederek ifadelerinde “Bakın görüntüdeki kişiyle benim üstümdeki kıyafet farklı” savunmasını kullandı.

DETAYLAR ELE VERDİ
Bunun üzerine güvenlik birimleri son teknoloji kullanılan kamera görüntülerini daha detaylı incelemeye başladı. Gözaltındaki kişilerin üzerindeki elbiselerin farklı olmasına rağmen vücutlarındaki yara ve dövme iziyle küçük detaylardan hileyi ortaya çıkardı.

ULUDERE'DE İŞ MAKİNESİNE ROKETLİ SALDIRI
ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Türkiye-Irak sınır bölgesinde, 48. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Karaçalı üs bölgesindeki yol yapım çalışmalarında kullanılan iş makinesine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda iş makinesi yakınlarında güvenlik önlemi alan bir uzman çavuş hafif şekilde yaralandı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise taciz ateşi ve çatışmaların provokasyon olabileceğini öne sürdü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA