• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKlılar resmen dalga geçmiş
03 Mayıs 2010 Pazartesi 08:49

PKK'lılar resmen dalga geçmiş

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na cuma gecesi yapılan terörist saldırıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, teröristler ilk olarak komutanın odasını hedef aldı.
Sarıyayla Jandarma Karakolu'na cuma gecesi yapılan terörist saldırıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, teröristler ilk olarak komutanın odasını hedef aldı.
 
 İlk saldırıdan sonra karakoldan dışarı çıkmaya çalışan askerler ateş altında kalarak şehit oldu. Terörist grubun baskın yapılmadan önce zaman zaman karakolu arayarak "Baskın yapacağız." dediği ileri sürülüyor. 

İddiaya göre, karakola düzenlenen saldırı şöyle gerçekleşti: Yaklaşık 50-60 kişilik terörist grup saat 22.45 sularında baskın yaptı. İlk önce karakol komutanının odasını hedef alan terörist grup, Türkçe ve Kürtçe olarak 'Karakol komutanınız öldü, sizler de ölmeden teslim olun, karakol düştü' diyerek askerlerin teslim olmasını istedi. Buna karşılık saldırı sırasında karakol dışında olan tim komutanı astsubay, "Aslanlarım, yavrularım, bu şerefsizleri öldüreceğiz, korkmayın." diyerek askerleri cesaretlendirdi. Çatışma özellikle 45 dakika yoğun bir şekilde sürdü. Karakolun içine kadar giren teröristler, saatlerce burada kaldı.

"YİNE GELECEĞİZ" TELEFONU

Olay sırasında yaralı askerler saatlerce takviye ekibin gelmesi için bekledi. Askeri birlikler ancak sabahın ilk ışıklarıyla geldi. Tunceli Devlet Hastanesi'nden 3 ambulans ve 10 kişilik sağlık ekibi bile takviye güçlerden daha önce geldi. Saldırı sabahında karakolu tekrar arayan PKK'lı kadın terörist gülerek, "Yeni komutanınız kim oldu, yine geleceğiz." ifadesini kullandı. Saldırı sonrasında karakol binasında patlamamış el bombası bulunurken, barut kokusu halen hissediliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA