• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKlı dün türbanlıydı bugün açıldı
14 Mayıs 2009 Perşembe 16:11

PKK'lı dün türbanlıydı bugün açıldı

PKK'nın yeni stratejisini din üzerinden yürüttüğünün kanıtı dünkü Konya'da polis operasyonuyla ortaya çıktı. İşte bir günde kabak çiçeğine dönen PKK zanlısı kız...

Konya merkezli 3 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişi, tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ve eylemleriyle ilgili 1 yıldır yaptığı araştırmanın ardından dün sabah operasyon yapmıştı.
 
Konya, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda DTP Konya İl Başkanlığı ile birlikte 25 ayrı adres basılmış, yapılan baskınlarda Antalya ve İstanbul'da 1'er kişi, Konya'da ise DTP İl Başkanı A.A., kızı E.A. ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 18 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar TEM Şubesi'ne götürüldü.
Gözaltına alındıktan sonra dün hastaneye sağlık kontrolüne başörtülü olarak gelen Z.B.'nin bugün saçlarını açması dikkat çekti. Operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

PKK terör örgütünün güçlü din duygularına sahip Kürt tabanda tutunabilmek için son dönemde din figürünü ön plana çıkartacağı belirtiliyordu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA