• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKdan turistik bölge tehdidi
19 Temmuz 2010 Pazartesi 13:23

PKK'dan turistik bölge tehdidi

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer alan haberde, terör örgütü PKK'nın yaz mevsiminde Türkiye'nin turistik tatil beldelerini hedef almaya hazırlandığı bildirildi
Gazetenin muhabiri Justin Vela  Kandil Dağı'nda PKK liderlerinden Murat Karayılan'la röportaj yaptı.
 
Haberde  "Teröristler Türkiye'nin turistik kentlerini tehdit ediyor" denildi.

PKK'nın bir yıllık ateşkesin ardından yalnızca doğudaki karakol ve askeri üsleri değil, Türkiye'nin batısındaki il ve ilçeleri de hedefleyebileceğini yazan gazete, İngiltere dışişleri bakanlığının "yüksek terörizm tehlikesi nedeniyle, Türkiye'nin güneydoğusuna zaruri olmayan gezilerin yapılmaması gerektiği" uyarısını da aktardı.

Muhabir, Karayılan'ın Türkiye'nin bombalamalarının ardından PKK'nın eyleme geçmek dışında bir seçeneği kalmadığını söylediğini de belirtiyor.

"Türkiye'de çatışmalar şiddetlenecek"

İnsansız hava araçlarından saklanarak Karayılan'la röportaja götürüldüğünü de anlatan Vela, PKK liderinin operasyonlar ve NATO'nun en büyük ordularından birine karşı "mücadeleyi yıllarca sürdürebiliriz" dediğini de aktarıyor. Haberde, Karayılan'ın "Dağlarda ve Kürdistan halkının kalbinde derinlemesine kök salmış durumdayız. Bu şekilde bir 50 yıl daha yaşayabiliriz" sözlerine de yer verildi.

Daily Telegraph muhabiri, uzmanların da PKK'nın tehditlerinin, çatışmaların ciddi şekilde yükseleceğinin habercisi olduğuna katıldıklarını da söyleyip, Washington'daki Carnegie Endowment'tan Henri Barkey'in sözleriyle de bu ifadesini destekliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA