• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKdan kanlı infaz
07 Eylül 2010 Salı 17:24

PKK'dan kanlı infaz

Boru hattına patlayıcı yerleştiren terörist başından vurulup öldürülmüş.
TERÖR örgütü PKK'nın Kerkük- Yumurtalık boru hattının Şırnak'ın İdil ile Mardin Midyat ilçeleri arasından geçen kısmına patlayıcı yerleştiren İran uyruklu Dilşat Emawi'yi, saldırıyı kimseye söylememesi için infaz ettiği ortaya çıktı. İdil Cumhuriyet Savcılığı'nın 2 kişinin öldüğü olayla ilgili soruşturmasında, Emawi’nin saldırıdan 2 gün önce başına tek kurşunla vurarak öldürülmüş halde bulunduğu belirtildi. PKK, Emawi'nin kaza kurşunuyla öldüğünü açıklamıştı.

Şırnak'ın İdil ile Mardin'in Midyat ilçeleri arasından geçen BOTAŞ'a ait Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına yönelik 10 Ağustos'ta PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen ve yoldan araçlarıyla geçen 2 kişinin yanarak ölmesine, 1 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tamamladığı soruşturma dosyasında, hem petrol boru hattının üzerine yerleştirilip patlatılan patlayıcılar hem de karayolunun kenarına yerleştirilen ve son anda fark edilerek etkisiz hale getirilen patlayıcıların bölgede faaliyet gösteren İran uyruklu PKK'lı terörist Dilşat Emawi tarafından yerleştirildiği belirtildi.

SÖYLEMEMESİ İÇİN İNFAZ EDİLMİŞ

Savcılık soruşturmasında, PKK'lı Dilşat Emawi'nin cesedinin, patlamadan 2 gün önce patlamanın gerçekleştiği bölgeye 800 metre uzaklıktaki Bagok Dağı bölgesinde başına sıkılan tek kurşunla öldürülmüş olarak bulunduğu belirtildi. Patlayıcıların Emawi, tarafından petrol boru hattı ile yolun kenarına yerleştirildiği daha sonra büyük ses getirecek bu eylemin başkalarına söylememesi için PKK'lılar tarafından öldürüldüğü belirtilen soruşturmada, İran uyruklu PKK'lının ailesinin cesedini almaması nedeniyle cesedin hastane morgunda yasal süre içinde bekletildikten sonra belediye tarafından defnedildiği kaydedildi.

PKK, ‘KAZA KURŞUNU İLE ÖLDÜ’ DEMİŞTİ

PKK tarafından yapılan açıklamada ise İran uyruklu Dilşat Emawi'nin Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Karalar Beldesi kırsalında 6 Ağustos'ta kaza sonucu öldüğü belirtilmişti. Cenazesi, petrol boru hattına düzenlenen saldırıdan 2 gün önce 8 Ağustos günü bulunarak İdil Devlet Hastanesi'ne getirilen İran Urmiye doğumlu 22 yaşındaki Dilşat Emawi'nin cenazesi ailesinin almaması üzerine 24 Ağustos'ta İdil'de BDP'liler tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA