• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKdan kaçan bir terörist önemli bilgiler verdi
13 Eylül 2012 Perşembe 13:35

PKK'dan kaçan bir terörist önemli bilgiler verdi

PKK'dan kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olarak önemli bilgiler verdi.
Üç ayda Hakkâri kırsalına yaklaşık 1000 teröristin geldiğini söyleyen Baran, bunlardan 600'ünün İran'daki kamplardan geldiğini söyledi.
Zaman gazetesinden Mehmet Güngör'ün haberine göre Terör örgütünün Şemdinli'yi kendisi için 'kurtarılmış güvenli bölge' yapmaya çalıştığını belirten Baran, "Esed yönetimin desteği varken bunu başaramazsak, bir daha gerçekleştiremeyiz" düşüncesiyle hareket edildiğini vurguladı. Baran, Şemdinli'de 300 teröristin etkisiz hale getirilince bölgeye 50 kişilik gruplar halinde takviyeler yapıldığını anlattı.
Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 'Baran' kod adlı terörist, verdiği ifadede terör örgütü PKK'nın düştüğü durumu ve Şemdinli üzerindeki planını itiraf etti. Baran, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"İran üzerinden Şemdinli'ye şimdiye kadar 12 grup halinde toplamda 600 militan gönderildi. Benim geldiğim 50 kişilik gruptan sadece 13 kişi sağ kaldık. Biz de açlık ve baskı yüzünden dağıldık. Ben teslim olduğum gün arkadaşlarımın kaldığı yerde operasyon vardı. Onların da sağ kaldıklarını düşünmüyorum."
Terör örgütünün, Suriye'de olduğu gibi merkezi hükümetin kontrol edemediği bölgeler oluşturmaya çalıştığı dile getiren Baran, Şemdinli'nin bu amaçla seçildiğini kaydetti. Baran, ifadesinde, "Örgüt, Şemdinli'yi kendilerine güvenli kurtarılmış bölge yapmak istiyor. Bunun için gerekirse bütün militanlarını buraya yığmayı planlıyor. Bu yüzden son 3 ayda Hakkari kırsalına 1.000'in üzerinde militan gönderildi." bilgisini verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA