• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKdan ateşkese son dakika uzatması
20 Eylül 2010 Pazartesi 13:42

PKK'dan ateşkese son dakika uzatması

Hakkari'de meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü mayınlı saldırı terör örgütünü de sarstı. 'Yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek'gerekçesiyle ateşkesi bir hafta uzattı.
Hakkari'de meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü mayınlı saldırı terör örgütünü de sarstı. 'Yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek'gerekçesiyle ateşkesi bir hafta uzattı...
 
PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde "eylemsizlik" kararıyla ilgili duyuru yayımlandı.
 
YENİ DURUMLARI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE
Açıklamada, şöyle denildi: "13 Ağustos'ta ilan ettiğimiz süreli eylemsizlik sürecinin, bugün son günüdür. Bu süreç, şiddetin eksik olmadığı ve oldukça gerilimli bir süreç olarak yaşanmıştır. Buna rağmen önemini korumaktadır.
Bu çerçevede yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek üzere önümüzdeki hafta içinde konu hakkında kararımızın açıklanması tarafımızdan uygun görülmüştür. Açıklama yapılana kadar eylemsizlik süreci geçerli olacaktır."
 
BOYKOT ÇAĞRISI
Açıklamada, Güneydoğu'da okulların boykot edilmesi için de çağrı yapılarak, "Kendi anadiliyle eğitim hakkı, insan hakları çerçevesinde temel bir hak durumundadır. Kürt çocuklarının da kendi anadilleriyle eğitim görme hakkı doğal bir haktır” denildi.
PKK’nın Avrupa kolu Kongra-Gel, 13 Ağustos tarihinde "eylemsizlik" kararı ilan etmişti. Kararda Ramazan ayı vurgusu da yapılmıştı. Hakkari'de 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Ankara'da dün bir terör zirvesi gerçekleştirilmişti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA