• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK:Damadı ve gelini öldürün
18 Ekim 2011 Salı 17:25

PKK:'Damadı ve gelini öldürün'

Şemdinli'de geçtiğimiz ay halı sahadaki bir düğüne sızarak sivilleri canlı kalkan yapan PKK'lı teröristlerin hedefinin damadı ve gelini öldürmek olduğu telsiz konuşmalarından ortaya çıktı ...

Terör örgütü PKK'nın sivil vatandaşları kalkan yaparak halkla emniyet güçlerini karşı karşıya getirme stratejisini hayata geçirdiği Şemdinli baskınındaki asıl hedefi ortaya çıktı.

Şemdinli'de geçtiğimiz ay halı sahadaki bir düğüne sızarak sivilleri canlı kalkan yapan PKK'lı teröristlerin hedefinin damadı ve gelini öldürmek olduğu ortaya çıktı. Baskın gecesinin sabahında üst düzey iki PKK'lı yöneticinin arasında geçen konuşma kirli tezgahı gözler önüne serdi. Havar ve İdil kod adlı teröristler arasındaki telsiz konuşmasında geçen "Damadı öldürmesi gerekiyordu" sözleri PKK'nın sivilleri hedef aldığı yönündeki tezi doğruluyor.

Terör örgütü PKK'nın sivil vatandaşları kalkan yaparak halkla emniyet güçlerini karşı karşıya getirme stratejisini hayata geçirdiği Şemdinli baskınındaki asıl hedefi kan dondurdu. Geçtiğimiz ay, gece baskını gerçekleştirdiği Şemdinli'nin merkezinde yapılan düğüne sızarak sivilleri canlı kalkan yapan teröristlerin bölgedeki gerilimi artırmak için damat ve gelini vurma talimatı aldığı ortaya çıktı. Saldırının hemen sabahında telsiz aracılığıyla konuşan iki üst düzey PKK'lı yöneticinin yaptığı durum değerlendirmesi kan donduran planı deşifre etti. Baskın bilançosunu konuşan Havar ve İdil kod adlı teröristlerin TSK tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarında geçen "Damadı öldürmesi gerekiyordu. Eğer öldürmese iyi olmaz" ifadeleri, terör örgütünün çirkin hesabını gözler önüne serdi.

SİVİLLERİ ÖLDÜRMÜŞLER DEĞİL Mİ

PKK, 12 Eylül 2011'de Şemdinli'de eşzamanlı baskın düzenledi. Teröristlerin bir kısmı, saldırı gecesi halı sahadaki bir düğüne sızarak sivilleri canlı kalkan yaptı. Düğün alanından Emniyet Müdürlüğü'ne 5 roket atan teröristler, çıkan çatışmada 14 yaşında 1 çocuğu öldürdü. Teröristlerin sivil katliamına dayanan hain planı, baskın gecesinin sabahında Havar ve İdil kod adlı üst düzey iki PKK'lı yöneticinin telsiz konuşmasına yansıdı. Teröristlerin 09.52'de yaptıkları telsiz konuşması Havar'ın "Sivil öldürmüşler değil mi" sorusuyla başlıyor.

DAMADI ÖLDÜRMESİ GEREKİYORDU

Havar'ın bu sorusuna "3 tanesi sivildir" cevabını veren İdil kod adlı terörist, düğün alanında yaşananları aktarmak için "Vallahi sanki damat darbe yemiş o yüzden" diyor. Havar ise "Olabilir, vallahi kıyametti" karşılığını veriyor. Bölge vatandaşına kurulan çirkin tezgah, İdil kodun ağzından şu kelimelerle dökülüyor: "İyi oldu, damadı öldürmesi gerekiyordu. Eğer öldürmese iyi olmaz"

GELİNİ DE ÖLDÜRMEK LAZIM

İdil'in sözleri üzerine Havar kod, 'Kim' diye soruyor. İdil kod, diğer teröristin bu sorusuna cevap vermeden vahşet temennisini anlatmaya "Gelini de öldürmek lazım" sözleriyle devam ediyor. Konuşmanın sonunda Heval, İdil'e "Evet o doğru. Damadı öldürüp gelini ne yapacaklar" diye soruyor.

Şemdinli baskını deşifre oldu

Terör örgütü PKK'nın hain planını deşifre eden konuşma:

İdil: 3 tanesini öldürmüşler

Havar: sivil öldürmüşler değil mi

İdil: 3 tane sivildir

Havar: Evet onların evlerini vurmuşlar

İdil: Herhalde düğün varmış. Eylemden sonra direkmen düğün yerini vurmuşlar.

Havar: Evet zaten 3-4 tane düğün vardı. En büyük düğün orada oldu. Aciz duruma düştüler.

İdil: Vallahi sanki damat darbe yemiş o yüzden.

Havar: Olabilir. Vallahi kıyametti.

İdil: İyi oldu. Damadı öldürmesi gerekiyordu. Eğer öldürmese iyi olmaz.

Havar: Kim?

İdil: Dedim gelini de öldürmek lazım.

Havar: Gelin mi?

İdil: Evet.

Havar: Damadı değil de gelini mi öldürsünler?

İdil: Yok dedim, damadı öldüren gelini de öldürmesi gerekiyor.

Havar: Evet doğru. Damadı öldürüp gelini ne yapacaklar?

İdil: Birçok yere sorduk. Somut bilgi ellerine ulaşmamış. Basına göre öldürülenlerin isimlerini netleştirdik.

İdil: Herhalde 2-3 tane gençtir.

Havar: Vallahi 1 tanesi çocuktur, 14 yaşındadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA