• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK’ya karışan oğlunu gidip kamptan aldı
16 Aralık 2010 Perşembe 00:11

PKK’ya karışan oğlunu gidip kamptan aldı

Ailesinde yaşadığı tartışma sonrası gidip PKK'ya karışan genç, babasını arayıp yardım istedi
Mardin’de, aile içinde yaşadığı tartışma sonrasında evden ayrılarak terör örgütü PKK’ya katılan S.Y. (20) adlı genci örgüt kampından alan babası H.Y., köye getirip jandarmaya teslim etti. Kızıltepe’de gözaltına alınan S.Y. hakkında adli soruşturma başlatıldı.
 
Fikir çatışması
Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Küçükayrık köyünde meydana gelen olayda S.Y., 4 ay önce aile içinde yaşadığı fikir çatışması sonrasında evi terk etti. S.Y., önce İstanbul’a gitti. Burada tanıştığı aracılar üzerinden Nusaybin’e geldi. S.Y., Nusaybin’den, önce Suriye’nin Kamışlı kentine geçti.
 
Buradan da bölgedeki PKK’lı grup tarafından, Hakkâri’nin Beytüşşebap ilçesinin dağlık kesiminde sınırın karşı tarafındaki Metina Kampı’na götürüldü. Burada kendisine Velat kod adı verilen S.Y.,  örgüt saflarına katıldı.
 
Kamp sorumlularını ikna etti
S.Y., bir süre sonra kamptaki yaşam şartlarından memnun olmayarak babası H.Y.’yi telefonla aradı ve Metina Kampı’na gelerek kendisini almasını istedi. Baba H.Y., Metina Kampı’na gelerek örgüt yöneticileriyle görüştü. H.Y., oğlunu almak için kamp sorumlularını ikna etmeyi başardı.
 
Daha sonra H.Y., oğlu S.Y.’yi de yanına alarak bir kamyonla Türkiye’ye doğru hareket etti. Kamyon Habur Sınır Kapısı’na geldiği sırada, S.Y. daha önce pasaportsuz olarak yasadışı yollardan Nusaybin’den çıktığı için girişte yakalanmamak amacıyla kamyonun kasasına saklandı. Geçtiğimiz salı günü sınır kapısından giren H.Y. ile oğlu S.Y., Küçükayrık köyüne ulaştı.
 
Örgüt eğitimi hakkından bilgi verdi

Aile içinde yapılan değerlendirme sonrasında H.Y., PKK kampından getirdiği oğlunu jandarmaya teslim etmek için, Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı’yla görüşerek durumu anlattı. Bunun üzerine köye gelen jandarma ekibi, S.Y.’yi savcılık talimatıyla silahsız ve teçhizatsız olarak gözaltına alarak, Kızıltepe’ye götürdü. Hakkında soruşturma başlatılan S.Y., yaşadıklarını anlattı. Yasadışı yollardan Türkiye’den çıkış yaptığını kaydeden S.Y., Metina Kampı’nda aldığı örgütsel eğitimle ilgili olarak da bilgi verdi. S.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA