• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK yandaşları bakın ne yaptı?
24 Ocak 2012 Salı 18:00

PKK yandaşları bakın ne yaptı?

Gözü dönmüş PKK yandaşları saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı.

Adana'da cezaevinden kaçan bir hükümlüyü yakalamak için korsan gösterilerin yoğun olduğu mahalleye giden bir komiser yardımcısı, PKK yandaşlarının saldırısına uğrayınca kuyumcu dükkanına girerek canını zor kurtardı. Komiserin zor anları ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, polis 17 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şefik Akyürek adlı hükümlünün cezaevinden kaçtığı ve korsan gösterilen yoğun olduğu Barbaros Mahallesi'nde bir evde gizlendiğini öğrendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Tim ekipleri harekete geçti. Mahalleye gelen polisler Şefik Akyürek'in bulunduğu evi sarınca, mahalledeki PKK yandaşları polise taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine polis geri çekilmek zorunda kaldı aynı zamanda Akyürek de gizlendiği evden kaçtı. Buna rağmen PKK yandaşları polise saldırmaya devam etti.

Komiser Yardımcısı Mehmet Özer ise PKK yandaşlarının arasında kaldı. Özer bir süre kaçarak PKK yandaşlarından kurtulmayı denedi ancak PKK yandaşları Özer'i taşlayarak kovalamaya devam etti. Bu sırada Özer, bir kuyumcu dükkanının önüne gelerek telsizle yardım istedi. Bir süre sonra PKK yandaşları da kuyumcu dükkanına doğru taş atarak gelmesi üzerine Özer, kuyumcu dükkanının darabasını kapattırıp içeri girdi. PKK yandaşları komiser yardımcısının içeriden çıkması için kuyumcu dükkanına ellerine geçirdikleri taş, kaldırım taşları ve beton parçalarıyla saldırdı.

Bu arada, kuyumcu dükkanının kırılan vitrininden altınlar kaldırıma döküldü. PKK yandaşları kuyumcu dükkanına bir taraftan saldırırken diğer taraftan altınları da yağmaladı. Yoldan geçen bir kadın PKK yandaşlarını durdurmaya çalıştı. Bir süre kuyumcu dükkanının önünden PKK yandaşlarını çekti.

Bu sırada, kuyumcu dükkanının önünden geçen bir vatandaşın ise kaldırımdaki bir bileziği aldığı görüldü. PKK yandaşları kadın gittikten sonra tekrar kuyumcu dükkanına saldırıp komiser yardımcısını çıkartıp linç etmek istedi ancak kadın yine PKK yandaşlarına engel olmaya çalıştı. Yaklaşık 4 dakika PKK yandaşları komiseri kuyumcudan çıkartmak için saldırırken etrafta bulunan erkekler PKK yandaşlarına hiç karışmazken bir kadının tek başına onları durdurmaya çalışması dikkat çekti.

PKK yandaşları polisin gelmesi üzerine saldırıdan vazgeçerek ara sokaklara kaçıp kayboldu. PKK yandaşlarının kaçmasıyla toplanan vatandaş kuyumcunun altınlarını toplayıp geri verdi. Bu arada komiser yardımcısı da kuyumcudan çıkarak polis otosuna binip olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polis yaptığı incelemede saldırıyı gerçekleştiren 8 kişiyi tespit etti. Bu tespit edilenlerin evine şafak vakti yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA