• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK Şemdinliye saldırdı
29 Temmuz 2012 Pazar 13:45

PKK Şemdinli'ye saldırdı

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'ye dün gece saldırı girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubunu püskürten güvenlik güçleri...

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'ye dün gece saldırı girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubunu püskürten güvenlik güçleri, başta Goman Dağları olmak üzere PKK'lıların yuvalandığı bölgelerde hava destekli büyük operasyon başlattı. Şemdinli'de sabaha kadar silah sesi yankılandı, helikopter ve uçak gürültüsü uyutmadı.
Kuzey Irak'taki kamplarından ağır silahlarla gelip sınırdan sızarak Şemdinli'ye hakim dağlık bölgede toplanan kalabalık PKK'lı grubu dün gece yarısından sonra ilçe merkezine sızmak için harekete geçti. Güvenlik güçleri, dana önce de Şemdinli'ye baskın düzenleyen PKK'nın saldırı girişimine anında karşılık verdi. Teröristlerin ilçeye girmesini önleyen güvenlik güçleri, toplu olarak bulundukları bölgeleri karadan ve havadan ateş altına aldı.

GOMAN DAĞLARI'NA BOMBA YAĞDI

Şemdinli'de konuşlu 3'üncü Dağ ve Komando Taburu ile 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'ndan, kalabalık PKK'lı grubunun bulunduğu ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları'na obüs ve topçu atışı başlatıldı. Ardından devreye giren helikopterler, insansız hava araçlarının saptadığı teröristlerin bulunduğu yerlere bomba yağdırdı.

Sabaha kadar silah ve top atışlarıyla, helikopter seslerinin kesilmediği Şemdinli semalarında günün ilk ışıklarıyla uçak hareketliliği başladı. Savaş uçakları, Irak topraklarına kaçmaya çalışan PKK'lıların geçiş noktalarını bombaladı.

Şemdinli'ye sevk edilen takviye birlikler, PKK'lı teröristlere yönelik karadan da geniş kapsamlı operasyon başlattı.

YİĞİTLER KÖYÜ KIRSALINDA ÇATIŞMA

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında 5 gün önce yol kesen PKK'lı teröristlere karşı başlatılan operasyon devam ediyor. Bölgede helikopter destekli operasyonda bugün saat 10.00 sıralarında Yiğitler Köyü kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı.

Sikorsky helikopterle bölgeye indirilen komandolarla, PKK'lı teröristler arasındaki çatışmanın aralıklarla devam ettiği bilgisi geldi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA