• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK özel kuvvet, Bahoz komutan
09 Ağustos 2012 Perşembe 10:57

PKK özel kuvvet, Bahoz komutan

Şam-Kandil arasındaki protokolün ayrınıtılarına ulaşıldı: PKK, özel kuvvetler, Fehman Hüseyin komutan oldu. Teröristler maaşa bağlandı. Dış saldırılarda Şebiha milisleriyle ortak hareket edilecek.

Şam yönetimi ile PKK arasında Kasım 2011 ve Şubat 2012 arasında yapılan gizli protokolün ayrıntılarına ulaşıldı. Buna göre PKK'yı başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelere karşı da kullanma stratejisi benimseyen Şam yönetiminin örgütü adeta "özel kuvvet", örgütün önemli ismi Fehman Hüseyin'e "ordu komutanı" payesi verdiği ortaya çıktı. Hüseyin ve kendisine yakın isimlerin Esad'ın generalleri ile görüşmeler yapıyor. PKK, Suriye içindeki kanlı saldırıların mimarı Mahir Esad'a bağlı Şebbiha örgütü ile birlikte hareket edecek. Beşar Esad'a yakın isimler ile sık sık görüşmeler yapan Hüseyin'in kendine bağlı isimleri Hasake ve Rakka bölgelerinde konuşlandırdığı belirtildi. Şam protokollerinin diğer ayrıntıları şöyle:

MAAŞLI PKK'LILAR: Örgüt içindeki Suriye uyruklu militanlara maaş bağlandı. Sayıları şimdilik 1000 olan teröristler maaşın yanı sıra, sadakate göre de ikramiye ile ödüllendirilecek.

YENİ BEKAA'LAR: Şam yönetimi Baba Hafız Esad ve Abdullah Öcalan döneminde olduğu gibi PKK'nın militanlarını eğitebilmesi için Bekaa türü kamp yapılanmasına izin verecek. Bunun için her türlü güvenlik ve karartma stratejisi uygulanacak. Bu amaçla ilk etapta Raco kasabasının da içinde bulunduğu 3 kamp alanı belirlendi.

KÜRT HAREKETİ: Suriye içindeki tüm Kürt hareketlerinde PKK'nın söz sahibi olması sağlanacak. Kürt hareketlerinin tüm eylemlerini Şam yönetiminin desteği ile sürdürmesi sağlanacak.

ORTAK EYLEM : PKK, Suriye'ye yönelik bir başka ülkeden saldırı olmasında halinde "milli kuvvetler" gibi destek verecek. PKK, Şebbiha ile ortak hareket edecek. PKK'nın gerektiğinde komşu ülkelere sızması için tüm lojistik imkan sağlanacak. Nitekim son Şemdinli kalkışması ve Çukurca saldırısı bunun bir gereği olarak algılanıyor.

PKK-NUSAYRİ: Türkiye'de eylemler gerçekleştiren PKK militanları ile Şam yönetimini destekleyen ülke içindeki Nusayriler ile yakın işbirliği sağlanacak.
 
Sabah
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA