• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK hain planı deşifre oldu
12 Mart 2016 Cumartesi 10:47

PKK hain planı deşifre oldu

PKK’nın, İdil’de ele geçirilen 10 ton patlayıcı ile Yumurtalık-Kerkük petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığı ortaya çıktı.

PKK, Güneydoğu’daki hendek terörü ve sözde öz yönetim ilanıyla Kürtlere özgürlük sağlayacağını iddia etti ancak ortaya çıkan planlar, bölücü örgütün nasıl uluslararası güçlerin maşası haline geldiğini gün yüzüne çıkardı.
10 TON PATLAYICI
Şırnak’ın İdil ilçesindeki Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle’de terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonun sona ermesinin ardından yapılan aramalarda 10 ton patlayıcı ele geçirildi.
Aramalarda bulunan örgüte ait doküman ve belgeler, bir süre önce de benzer saldırılardüzenleyen PKK’nın 10 ton patlayıcıyla İdil’in hemen yakınından geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığını ortaya çıkardı.
Hattan geçen petrol, uzun süredir Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında tartışma konusu oldu. Rusya ve İran ile birlikte hareket eden Irak merkezi hükümeti, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim ile Türkiye arasındaki petrol anlaşmalarına tepki gösteriyordu. İdil’in yakınından geçen Kerkük-Yumurtalık boru hattı, enerji savaşlarının yaşandığı Irak-Suriye ve Ortadoğu’ndan dünyaya açılan en güvenli petrol hatlarından biri olarak görülüyor.


HARABEYE DÖNDÜ
İdil’deki operasyon sona erdi ancak sokağa çıkma yasağı henüz kaldırılmadı. Çünkü teröristlerin ilçede tuzakladığı patlayıcıları temizleme çalışmaları devam ediyor. Uzman ekipler, patlayıcıları tek tek tespit edip, etkisiz hale getiriyor. 18 Ocak’ta, bir refüje tuzaklanan patlayıcı nedeniyle üç polis şehit olmuştu. Terör saldırıları, ilçeye ağır hasar verdi.
Kaynak : Star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA