• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Petrol cebi boşaltacak
27 Haziran 2013 Perşembe 11:54

Petrol cebi boşaltacak

Arap Baharı'nın bölgedeki petrol ve doğal gaz yatırımlarına olumsuz etkileri nedeniyle önümüzdeki 5 yıllık dönemde petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Türkiye Petrolleri AO Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, petrol ve doğal gaz sektöründe beklenen gelişmeler değerlendirildi.

Rapora göre, Avrupa Birliği'nin İran'dan ham petrol ve akaryakıt ithal edilmesini yasaklayan ambargo kararı İran üzerinde büyük etkisinin olması bekleniyor.

Çünkü başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere, Avrupa Birliği'nin 2011 yılında İran'dan ithal ettiği petrol miktarı İran'ın toplam ihracatının yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. AB'nin, ABD ile işbirliği içinde yürürlüğe soktuğu düzenleme sadece petrol ithalatını değil, petrol sevkıyatlarının sigortalanmasını ve finanse edilmesini de yasaklıyor.

İranlı yetkililer ise AB'nin yaptırımının etkilerine karşı önlem aldıklarını belirtiyor.

Upstream yatırımların yüksek risklerine rağmen orta vadede OPEC üyesi ülkelerin yaklaşık 300 milyar dolar bütçe ile 132 proje gerçekleştirmesi bekleniyor. Arz güvenliğini sağlamak amacıyla yeni upstream yatırımlara öncelik veriliyor.

Arap Baharı'nın bölgedeki petrol ve doğal gaz yatırımlarına olumsuz etkileri nedeniyle önümüzdeki 5 yıllık dönemde petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Uluslararası Enerji Ajansı projeksiyonlarında dünya enerji yatırım harcamalarının 2011- 2035 yılları arasında kümülatif 38 trilyon dolara ulaşacağı, 10 yıllık periyotta hampetrol üretimindeki artışın yüzde 90 oranında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan sağlanacağı öngörülüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA