• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Peşmergeden Musula askeri sevkiyat
18 Aralık 2014 Perşembe 09:41

Peşmerge'den Musul'a askeri sevkiyat

Irak'ta Peşmerge güçleri, terör örgütü IŞİD'in elindeki Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini kurtarmak için bölgeye büyük bir askeri sevkiyata başladı.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Musul'un Zummar nahiyesinde büyük bir askeri hareketlilik yaşandı. Binlerce Peşmergenin, çok sayıda top, tank ve doçka gibi ağır silahlar eşliğinde Zummar'a sevkedildiği görüldü. Bu arada yaklaşık 10 bin Yezidinin sığındığı Sincar Dağı'na da Irak ordusuna ait helikopterlerle Peşmergelerin taşınması büyük bir operasyonun ön hazırlığı olarak değerlendirildi.

Gün içerisinde IŞİD'le girilen çatışmalarda Musul'un Zummar ve Sinun nahiyesinde 9 köyü kurtaran Peşmergelerin, Sincar ilçesini terör örgütünün elinden geri almayı hedeflediklerini ifade edildi.

Zummar'daki özel Peşmerge birliği Zeravani Dördüncü Ordu Komutanı Tuğgeneral Reşit Rüstem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerden koalisyon güçleriyle IŞİD'e yönelik başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladıklarını söyledi. IŞİD'in kontrolündeki 9 köyü ele geçirdiklerini aktaran Rüstem, çatışmalarda çok sayıda örgüt militanının öldürüldüğünü kaydetti.

10 Peşmerge hayatını kaybetti

Rüstem, Kesarec köyünde IŞİD militanlarınca düzenlenen intihar eylemi sonucu 10 Peşmergenin hayatını kaybettiğini belirterek, "İntihar saldırıları IŞİD'in çaresizliğini gösteriyor. Ancak bizi durduramayacaklar. Kontrolü sağladığımız köylere büyük bir askeri sevkiyat yaptık. Koalisyon güçleri de hava desteğiyle bize yardımcı oluyor. Bundan sonraki hedefimiz Şengal'i (Sincar) özgürleştirmektir" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA