• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Peşmerge Kerkükün güneyinde operasyon başlattı
31 Ocak 2015 Cumartesi 15:00

Peşmerge Kerkük'ün güneyinde operasyon başlattı

IKBY'nin askeri gücü Peşmerge, Kerkük'ün güneyinde terör örgütü IŞİD'in kontrolüne geçen bölgeleri kurtarmak için operasyon başlattı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) askeri gücü Peşmerge, dün Kerkük'ün güneyinde terör örgütü IŞİD'in kontrolüne geçen bölgeleri kurtarmak için operasyon başlattı.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre IŞİD militanlarının, Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde yaşanan çatışmalardan sonra terör örgütünün eline geçen yerleşim birimlerinin kurtarılması için Peşmerge bölgeye büyük bir askeri sevkiyat yaptı. Ardından kaybedilen köylerin yeniden kontrol altına alınması için üç farklı noktada operasyon başladı.

Peşmerge Bakan Yardımcısı Enver Hacı Osman'ın komutasında yürütülen operasyon kapsamında Molla Abdullah köyündeki IŞİD mevzileri, havan mermileriyle ateş altına alındı.  Peşmerge güçleri, ağır silahlar eşliğinde bölgedeki köylere girdi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar da havadanIŞİD mevzilerini bombalıyor.

Peşmerge Komutanı Muhammet Hacı Mahmut, IŞİD'in eline geçen bölgeleri kurtarmak için başlatılan saldırıların kesin netice alınıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Bölgeyi kısa sürede IŞİD militanlarından kurtaracaklarını belirten Mahmut, "İşgalci IŞİD militanlarına, Peşmergenin gücünü göstereceğiz. Ele geçirdikleri köyleri, terörden temizlememiz uzun sürmeyecek" dedi.

IŞİD, 29 Ocak Perşembe gecesi farklı noktalardan Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırmıştı. Dün öğle saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonrasında Mektep Halit ve Molla Abdullah köyleri IŞİD kontrolüne geçmişti.

Meydana gelen çatışmalarda, Musul, Kerkük ve Diyala cephelerinde Tuğgeneral Şerko Fatih’in de aralarında bulunduğu 29  Peşmerge hayatını kaybetmiş, 173 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Pek çokIŞİD militanı ise etkisiz hale getirilmişti.

Kerkük'ün güneyindeki çatışmalar devam ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA