• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pencereden uzak dur
14 Nisan 2014 Pazartesi 08:50

Pencereden uzak dur

Ukrayna'nın güneydoğusunda tansiyon had safhaya ulaştı. Son olarak Kramatorsk ve Slovyansk kentlerinde kamu binalarını ele geçirmeye çalışan Rusya yanlısı gruplarla polis arasında silahlı çatışmalar başladı.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Rus kökenli nufusun yoğun olarak yaşadığı birçok kentte Moskova yanlılarının hükümet binalarındaki işgali sürüyor. Tansiyon giderek yükseliyor. Son işgal, Slovyansk'da gerçekleşti. Rusya yanlısı silahlı bir grup, polis ve güvenlik güçlerine ait merkezlerde kontrolü ele geçirdi. Grubun, binada bulunan silahlara da el koyduğu ve Rusya yanlılarına dağıttığı belirtildi. Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusundaki Donetsk kentine bağlı Slavyansk kasabasında dün başlattığı 'terörle mücadele operasyonu' sırasında ise ilk can kaybı açıklaması yapıldı.

CAN KAYBI ARTIYOR

Operasyon sırasında kasaba girişindeki iki kontrol noktasının Rusya yanlısı silahlı çetelerden temizlendiğini açıklayan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 'İki taraftan da can kaybı var. Bizden 5 yaralı var. Bir arkadaşımız da hayatını kaybetti. Karşı taraftan imha ettiğimiz terörist sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak teröristler ölenleri de götürdükleri için tam sayı veremiyorum' şeklinde konuştu.

EMNİYET DÜŞTÜ

Bir protestocunun öldüğünü duyuran Interfax ajansı da Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un, Slovyansk'ta yaşayan sivillere şehir merkezini terk etmeleri, apartmanlardan çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları uyarılarını yaptığını duyurdu. Donestk'te de polis merkezini işgal edilerek Rus bayrağı çekildi.

2. KIRIM OLMAYACAK

Ukrayna Devlet Başkanvekili Aleksandr Turçinov ise şiddet eylamlerine buluşmayan milislerin silah bırakmaları halinde affedileceklerini belirterek ' Terör operasyonunda kararlıyız. 2. bir Kırım olmayacak' dedi.

Ukrayna'da çatışmalar başladı: 2 ölü 5 yaralı

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kasabasında, Rusya yanlısı protestocuların denetimi ele geçirmesinin ardından dün sabah saatlerinde Kiev yönetimi 'terörle mücadele operasyonu' başlattı. Operasyona havadan helikopterler de destek veriyor. Rusya yanlısı silahlı göstericiler ise kamu binaları önünde oluşturdukları barikatlarla polise ve askerlere karşı karşı direniyor.

Biden Kiev yolcusu

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 22 Nisan'da Ukrayna'ya gidecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, hükümet liderleri ve sivil toplum üyeleriyle görüşmelerde bulunmak üzere 22 Nisan Salı günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret edeceği belirtildi. Açıklamada, Biden'ın, gelecekte izleyeceği yola dair kendi seçimlerini yapan birleşik, demokratik bir Ukrayna'ya yönelik ABD'nin güçlü desteğinin altını çizeceği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA