• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PEGİDA eylemlerini sürdürecek
19 Ocak 2015 Pazartesi 14:51

PEGİDA eylemlerini sürdürecek

PEGIDA hareketinin organizasyon komitesinden Oertel, Dresden'de gerçekleştirilmesi planlanan 13. gösterinin iptali üzerine, "İfade ve toplanma hakkımızı elimizden aldıracağız anlamına gelmiyor. Susmayacağız." dedi.

Almanya'da "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) adlı hareketin organizasyon komitesi, bugün düzenlenmesi planlanan eylemlerinin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesinin kendilerini "susturmayacağı" mesajını verdi.

PEGIDA organizasyon komitesinden Lutz Bachmann ve Kathrin Oertel,  Dresden'de basın toplantısı düzenledi.

Oertel, PEGIDA'ya karşı somut bir tehdit söz konusu olduğu için gösterinin iptal edilmesine karar verdiklerini belirterek, "Bu ifade ve toplanma hakkımızı elimizden aldıracağız anlamına gelmiyor. Susmayacağız" dedi.

Görüşlerini barışçıl bir biçimde ve şiddet kullanmadan ifade etmeyi amaçladıklarını dile getiren Oertel, "Biz devrim istemiyoruz. Ancak halk ve siyaset arasında farklı bir ilişki olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Oertel, diyalog kurmaya hazır olduklarını kaydederek, "Her pazartesi Dresden'de protesto yapmak istemiyoruz. Bizim de mesleğimiz ve ailelerimiz var. Siyaset ve halk arasında bir diyaloğun oluşmasını arzu ediyoruz" dedi.

Bachmann da siyasetçiler ile kurmak istedikleri diyalog için hazırladıkları altı maddelik taleplerini şöyle dile getirdi:

"Öncelikle, kontrolsüz ve niceliksel göç yerine kalifiye göçmenler alınmalı. İkinci olarak göçmenlerin entegre olmaları için haklar ve yerine getirilecek görevler yasal olarak belirlenmeli. Üçüncü sırada İslamcı ve aşırı dinci kişilerin sınır dışı edilmesi ve ülkeye geri dönmelerinin engellenmesi bulunuyor. Dördüncü olarak yasa değişikliğinde referandum yapılmalı. Daha sonra Rusya'ya ve diğer ülkelere karşı savaş kışkırtıcılığı durdurulmalı ve Avrupa ülkelerinin parlamentolarına daha fazla yetki verilmeli. Son olarak da Almanya'daki iç güvenlik güçlendirilmeli, emniyetteki istihdam azaltma kararı durdurulmalı ve güvenlik güçleri uygun ekipmanla donatılmalı."

Gelecek pazartesi yeni bir PEGIDA eylemi düzenleyeceklerini belirten Bachmann, "Siyasiler, işlerini yaparlarsa 25 bin kişinin sokağa çıkması gerekmez. Akşamlarını aileleri ile evlerinde geçirebilirler" diye konuştu.

Bu arada Adalet Bakanı Heiko Maas, PEGIDA hareketinin gösterisinin iptal edilmesiyle ilgili "PEGIDA protestoları yasalara aykırı olmadığı müddetçe ifade özgürlüğü kapsamındadır. Terör tehdidinin, hoşumuza gitmese de düşüncelerin bastırılmasına hiçbir zaman neden olmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Almanya'da demokrasinin PEGIDA'yı kaldırabileceğini belirten Maas, ülkede yaşayanlarının çoğunluğunun PEGIDA'yı reddettiğini ve hareketi protesto etmek için sokağa çıktığını kaydetti.

PEGIDA'nın bugün Dresden'de düzenlemeyi planladığı 13. gösteri güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA