• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pedallar çevre için dönüyor
30 Mart 2010 Salı 16:47

Pedallar çevre için dönüyor

Selçuklu Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü geri dönüşüm ekipleri ambalaj atıkları yönetim planı çerçevesinde şu ana kadar 85 bin konutta çalışma yaparak vatandaşlara eğitim verdi.
Selçuklu Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü geri dönüşüm ekipleri ambalaj atıkları yönetim planı çerçevesinde şu ana kadar 85 bin konutta çalışma yaparak vatandaşlara eğitim verdi. Selçuklu Belediyesi 2009-2012 yılları arasında atıkların geri kazanılması ile ilgili bilgilendirme çalışmalarında hedefini 100 bin konut olarak belirledi. Belirlenen hedef doğrultusunda oluşturulan ekipler eğitimlerinin tamamlanmasının ardından konut ve sitelerde vatandaşların eğitilmesi için çalışma yürütüyor.
 
Selçuklu Belediyesi meskenlerde gerçekleştirilen geri dönüşüm çalışmalarına iş merkezlerini de ekledi. Şehrin merkezinde bulunan iş merkezlerinde geri dönüşüm uygulaması yapılıyor.
 
Uygulama kapsamında iş merkezleri sakinleri tarafından ayrılarak biriktirilen atıklar Selçuklu Belediyesi ekipleri tarafından alınıyor. Ancak bu ekipler iş merkezlerinin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak bisikletlerle çalışıyor. Bisikletli ekipler toplanan atıkları alarak en yakın depolama konteynırına aktarıyor. Bisiklet kullanılarak aynı zamanda çevre duyarlılığı sergileniyor.
 
Başkan Altay “Hemşerilerimizin katkıları ile geri kazanım projemiz süratle gelişmektedir. Çöpe atmayıp temiz bir şekilde biriktirilecek olan atıklarla ülkemiz ekonomisine ve Selçuklu’nun doğal yapısının korunmasına katkıda bulunulacaktır. Hemşerilerimizin çalışmalarımıza desteklerinin devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA