• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pazar günü yağmur geliyor
03 Eylül 2010 Cuma 14:29

Pazar günü yağmur geliyor

Yarından itibaren yağmur var. Cumartesi günü İstanbul'un Rumeli yakasında çok etkili olmasa da yağmur bekleniyor. Ama asıl yağış pazar günü geliyor

Cumartesi gecesi Edirne'nin güneyinde, Saros körfezinde şiddetli yağmur bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre şiddetli yağış pazar gününün ilk saatlerinden itibaren Tekirdağ ve İstanbul'da da etkili olmaya başlayacak.

Gün boyunca Marmara'nın büyük bölümünü etkisi altına alacak yağış özellikle İstanbul'un Rumeli yakasını etkileyecek. Aşırı yağışın su baskınlarına yol açma riski var. Yağışlı havanın aynı gün akşam saatlerinden itİbaren İstanbul'u terketmesi bekleniyor.

Öte yandan yağmurun etkili olduğu günlerde Poyraz rüzgarı da aralıksız ve kuvvetli esecek. Bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırması beklenen Poyraz rüzgarının haftasonu ve önünüzdeki haftanın ilk günü de dahil, gece/gündüz aralıksız esmesi, zaman zaman Karadeniz'de 6 Marmara denizinde de 5 şiddetine ulaşması bekleniyor.

Bu şiddetteki rüzgar balık avı sezonunun açılmasını bekleyen balıkçı tekneleri için risk oluşturuyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara az bulutlu. Hafta sonu Trakya'ya yağış geliyor. Pazar gününe geçişte Marmara'nın orta ve doğu kesimleri de yağış alabilir.

- Ege az bulutlu. Önümüzdeki 3 gün yağış beklemiyoruz. Sıcaklık hafta sonunda kıyı kesimlerde 30 dereceyi bulacak, hatta aşacak.

- Akdeniz'de 35 derecelerde sıcaklık var. Cumartesi de pazar da bu durum pek fazla değişmiyor. Hatta pazara geçişte sıcaklık 1-2 derece daha artabilir.

- İç Anadolu'nun doğusunda bulutlar yoğunlaşıyor. Bu bulutlar hafta sonunda dağılmaya başlayacak. Sıcaklık İç Anadolu'da da hafta sonuna geçişte 3-4 derece yükseliyor.

- Karadeniz'in doğusu yağmurlu. Yağış cumartesi kesilecek. Ancak pazar günü yeniden yağış bekleniyor. Sıcaklık adım adım artıyor.

- Doğu Anadolu'nun kuzeyinde de bölgesel yağışlar var. Yağışlar cumartesi günü mola verecek. Bölgenin güneyi 35 dereceyi buluyor.

- Güneydoğu Anadolu 36-38 derece aralığında değerleri ölçüyor. Önümüzdeki günlerde gökyüzünün durumunda da sıcaklıkta da önemli değişikler beklenmiyor

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA