• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Patriotlar Hatayı korumuyor!
24 Nisan 2013 Çarşamba 11:32

Patriot\'lar Hatayı korumuyor!

Suriye\'den gelecek füze tehdidine karşı Türkiye\'ye konuşlandırılan Patriotlar\'ın koruma alanında Hatay\'ın olmadığı belirtildi.
Türkiye\'nin Suriye ile sınırında artan tansiyon nedeniyle NATO’dan istediği ve Şubat ayının 23’ünde Türkiye’de konuşlandırılan 6 Patriot bataryasının Türkiye\'nin güneydoğusunun büyük bir bölümünü kapsamadığı gibi, Suriye’deki çatışmaların yanı başındaki Hatay’ı dahi koruyamadığı iddia edildi. İngiliz Birleşik Kraliyet Enstitüsü (RUSI)’de araştırma görevlisi olan Shashank Joshi ve Türkiye’deki düşünce kuruluşu EDAM’da Silahsızlandırma Programı direktörü Aaron Stein’ın hazırladığı haritaya göre, Adana, K.Maraş ve G.Antep’e konuşlandırılan Patriot füze bataryaları sadece bu şehirleri ve etrafını koruyor. Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yapan ve geçmişte birçok kez Esad rejimi güçlerinin ateşi altında kalan Hatay ise, riskli konumuna rağmen Patriotların şemsiyesi altında değil ve Suriye’den gelebilecek uzun menzilli ve kimyasal başlıklı füzeye karşı savunması yok.
 
\"\"
 
Haritayla ilgili olarak ulaşılan Türk diplomatik kaynaklar yorum yapmak istemediler.
İNCİRLİK KORUMA ALTINDA
Geçen hafta bölgeye giden Suriye uzmanı ABD’li Michael Weiss’ın  verdiği bilgiye göre, 6 Patriot bataryasından 4’ünü gönderen Alman ve Hollandalılar kendi askerlerini Suriye sınırına göndermekte gönülsüz davranırken, tek amaçları İncirlik’teki NATO üssünü korumak oldu. Weiss Hatay’ın güneyini de ziyaret ettiği gezisinde, Suriye’den gelen top atışlarının Türkiye topraklarının 15 ila 20 km içerisindeki alanları yaktığını resimlediğini ve Ankara’nın bu atışlardan bazılarını bildirmediğini sandığını ifade etti. Patriotların koruduğu bölgeleri haritaya döken Stein ise patriotların koruma uzaklığında bulunduğu açıya göre değişiklikler yapılabileceğini ama şu anki konumu itibariyle Hatay’ı ve Türkiye\'nin güneydoğusunun büyük bir bölümünü korumadığının görüldüğünü söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA