• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Patriotlar haftasonu kullanıma hazır hale gelecek
23 Ocak 2013 Çarşamba 17:35

Patriotlar haftasonu kullanıma hazır hale gelecek

Patriot sistemlerinin ilk bölümünün hafta sonunda kullanıma hazır hale geleceği bildirildi.
Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemlerinin ilk bölümünün hafta sonunda kullanıma hazır hale geleceği bildirildi.
Patriot bataryalarının Türkiye'de konuşlandırılmasıyla ilgili olarak NATO'nun Brüksel'deki karargahında NATO Sözcüsü Oana Lungescu ve Stratejik Operasyonlar Merkezi Direktörü Tuğgeneral Gary Deakin'in katılımıyla basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin hava savunma sisteminin güçlendirilmesi amacıyla gönderilen Patriotların İncirlik ve İskenderun'a geçen günlerde ulaştığını hatırlatan Deakin, sistemin ilk bölümünün bu hafta sonunda işlevsel hale geleceğini söyledi.
Bataryaların konuşlandırılacağı yerlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile yakın işbirliği içinde belirlendiğini ifade eden Tuğgeneral Deakin, sistem sayesinde Türkiye sınırları içindeki 3,5 milyon kişinin koruma altında olacağını belirtti.
İngiliz komutanın verdiği bilgiye göre, ilk olarak Hollanda'nın gönderdiği Patriotlar hazır olacak. Sistemin tam kapasiteyle kullanıma hazır hale gelmesi ise ay sonunu bulacak.
Hollanda'nın gönderdiği Patriotlar Adana'ya, Almanya'nın gönderdikleri Kahramanmaraş'a, ABD'nin Patriot sistemleriyse Gaziantep'e konuşlandırılacak.
Sistemin komuta ve kontrolü NATO'nun Almanya Ramstein'daki Avrupa Hava Savunma Komutanlığı'na doğrudan bağlı olacak ancak "birleşik hava harekat merkezi" olarak adlandırılan koordinasyon Eskişehir'den sağlanacak.
NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Patriotlarla ilgili yakın koordinasyon içinde olacak. Ramstein'daki üste Türk irtibat subayları bulunacak. Ramstein'daki komutanlık da Türkiye'de subay bulunduracak.
Sistemin şimdilik en az 1 yıl süreyle Türkiye'de kalması bekleniyor. NATO yetkilileri, sistemin savunma amaçlı olduğunun altını çizerken, herhangi bir uçuşa yasak bölgeyle ilgili bir çalışmanın kapsam dahilinde olmadığına dikkat çekiyor.AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA