• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Patriotlar 2013te Türkiyede
11 Aralık 2012 Salı 09:36

Patriotlar 2013'te Türkiye'de

Almanya'nın göndereceği Patriot hava savunma sistemlerinin, 2013'ün ilk günlerinde Türkiye'de olması bekleniyor.
Alman kaynaklardan edinilen bilgiye göre, NATO'nun Türkiye'nin Patriot talebine onay vermesinin ardından, Almanya Federal Meclisi, Türkiye'ye konuşlandırılacak Patriot sistemlerine ilişkin tezkereyi çarşamba günü ele alacak. Parlamentoda yapılacak oturumda tezkerenin çoğunluğun oylarıyla kabul edilmesi bekleniyor.
Başka ülkelere askeri birlik gönderilmesinin, geçmiş örneklerden hareketle Almanya için siyasi açıdan zorlayıcı bir karar olduğuna işaret eden kaynaklar, Almanya'nın, son gelişmeler ışığında Türkiye'ye yardım edilmesi hususunda ise tereddüt etmediğini, Alman hükümetinin, ihtiyaç duyması durumunda Türkiye'ye NATO çerçevesinde yardım edeceğini en başından beri vurguladığını belirtiyor.
Türkiye ödeme yapmayacak
Patriot sistemlerinin Türkiye'de konuşlandırılmasının Almanya'ya maliyetinin ise 25 milyon avroyu bulması öngörülüyor.
Türkiye'nin Patriotlar için Almanya'ya herhangi bir ödemede bulunmayacağı, ancak ev sahibi ülke olarak sistemlere ve askeri birliklere ilişkin elektrik, beslenme gibi masrafları karşılayacağı ifade ediliyor.
Sistemlerin 2014 yılına kadar Türkiye'de kalma zorunluluğunun bulunmadığı, sürenin gerekirse uzatılabileceği, ancak ihtiyacın ortadan kalkması durumunda sistemlerin daha erken de geri gönderilebileceği belirtiliyor.
Bu arada diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya, Türkiye'ye göndereceği Patriot sistemlerinin sınıra çok yakın bölgelerde konuşlandırılmasına sıcak bakmıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA