• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Parti tarihinde bir ilk
31 Aralık 2012 Pazartesi 08:48

Parti tarihinde bir ilk

Anamuhalefet partisinin Elazığ Merkez İlçe kongresinde seçim yapılamadı. 'Parti tarihinde bir ilk' olan gelişmenin gerekçeleri, 198 delege sayısına ulaşılamaması ve yaşanan tartışmalar.

CHP Elazığ Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi, yeterli delege sayısına ulaşılamadığı için ertelendi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen olağanüstü kongrede, Nadir Aydın ve Zeki Kaplan başkanlık için aday oldu. Sandık kurulu, 198 delege sayısına ulaşılamadığı ve iki tarafın tartışmaları nedeniyle kongreyi erteledi.


CHP İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler, erteleme kararının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim için ellerinden geleni yaptıklarını, çoğunluğu da sağladıklarını savundu.

Sandık kurulunun ise yaşanan karmaşadan dolayı seçimin çok geçerli olmayacağı konusunda kendilerini uyardığını bu nedenle uygun olmayan bir seçimi yapmanın bir manası olmadığını söyleyen Atikeler, şunları kaydetti:

''Burası demokratik bir ortam. 'CHP, demokrasinin kalesi' diyoruz, seçim yapmak istiyoruz. Seçimden korkup kaçmanın bir faydası yok. Haftaya yine seçim var, yine gelecekler yani. İllaki biz bu seçimi yapacağız. Delegelerimizden özür diliyoruz. Bizden kaynaklanmış olan bir şey değil, kasıtlı yapılmış bir olay. Haftaya gayet iyi bir şekilde seçimimizi yapacağız merkez ilçe kurulumuzu oluşturacağız.''
Parti tarihinde bir ilk

Eski CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe ise salt çoğunluğun sağlanamamasından dolayı partisinin tarihinde ilk kez merkez ilçe seçimlerini yapamadığını belirtti.

Seçimin başından beri usulsüz yapıldığını öne süren Karatepe, ''CHP'nin sahipleri partililer ve delegeleridir'' dedi

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA