• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Parlak zekâlı girişimciye 100er bin lira hibe
13 Haziran 2009 Cumartesi 11:37

Parlak zekâlı girişimciye 100'er bin lira hibe

Kanamayı anında durduran ilaç ile ısınan ayakkabıyı destekleyen hükümet, girişimcilere fırsat kapılarını sonuna kadar açıyor.
Bakan Ergün, parlak zekâlı 100 girişimciyi karşılıksız 100'er bin lira sermaye ile destekleyeceklerini bildirdi. Hükümet, krizle birlikte artan karşılıksız çekler, el yakan kredi kartı aidatlarına yönelik çalışmalara hız verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası alanlara "af" sinyali verirken, bu konuda adaleti sağlayacaklarını söyledi. Kredi maliyetlerini düşürmeye yönelik düzenlemeler yapacaklarını belirten Ergün, Tüketici Yasası'nda yapılacak değişiklikle kart aidatlarına 3 yıl sınırlaması, kredi çekene hayat sigortası getirileceğini belirtti. Ergün, Parlamento Muhabirleri Derneği üyeleriyle sohbet toplantısında, şu mesajları verdi:

 100 GİRİŞİMCİYE 100 BİN LİRA
Çok parlak zekâlı 100 girişimciyi, sermaye desteği vererek destekliyoruz. Kişi başına, karşılıksız ve teminatsız 100 bin lira girişim sermayesi veriyoruz. 170 gencin projesi şu anda değerlendiriliyor. Bunlardan 100'u seçilecek. Bütçemizde buna 10 milyon lira ayrılmış para var.

KANAMALARI DURDURAN İLAÇ
SAN-TEZ projesi ile bilgi üretime dönüşüyor. Bu projeler patent almasından pazara çıkmasına kadar teşvik ediliyor. Örneğin "Dışsal kanamaları anında durduran ilaç" ve "Kış koşullarında kendi kendine ısınan ayakkabı" projelerini bu kapsamda destekledik. Bu ilaç Çin'de bile satılıyor.

 VERGİ ORANLARI DEĞİŞEBİLİR
ÖTV ve KDV indirimi hem üretici hem tüketici açısından amacına ulaştı, piyasalar hareketlendi. Bu hareketlenme kendisini sürükleyebilir mi, yoksa bir süre daha mı desteğe ihtiyaç var? Yaptığımız bir kova su dökerek tulumbayı çalıştırmak. Otomotivde ÖTV yüzde 37'den yüzde 18'e indirildi. Amaca ulaşıldıysa bu uygulama kalkar ya da yüzde 18 yüzde 25'e çıkarılarak daha az destekle yola devam edilir.

 KREDİ MALİYETLERİ AZALACAK
Tüketici Yasası'nda tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler yapıldı. Tüketicinin kredi maliyetleri azalacak. Krediden vazgeçilirse tüketici lehine düzenlemeler var.

ÇEKTE TELEFON SUSMUYOR
Çek Yasa tasarısı Meclis Adalet Alt Komisyonu'nda. Hapiste olan kişilerin yakınlarından mağdur olduklarına dair telefon alıyoruz. 'Maddi suçlara maddi ceza olsun' yaklaşımı var. 'Parayı ödeyeceğiz ama hapiste nasıl ödeyeceğiz' diyorlar. Makul düşünce. Alacağını tahsil edemeyenler mutlaka cezaya çarptırılması gerektiğini ifade ediyorlar. Konjonktürü de dikkate almalıyız.

YABANCI YATIRIMCIYI DA ÇEKECEK
ABD'de bazı sektörlerin toparlanması zaman alacak. Oralardaki yatırımcı kendisine yeni adres arayacak. Teşvik paketini kasımda açıklasak bir şey ifade etmezdi.

 OTOMOTİV FABRİKALARI KURULACAK
Otomotivde büyük yatırımlar destek görecek. Yeni yatırımlar bekliyoruz. Özellikle yeni nesil otomobil yatırımları yapılmasını istiyoruz. Bunu sağlayabilirsek iddialı hale geliriz. Bir firma Kocaeli'nde kendi arazisi üzerine ilave yatırım planlıyor. Önümüzdeki hafta görüşmek için bize gelecekler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA