• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Park kavgası mahalleyi karıştırdı
13 Ekim 2014 Pazartesi 10:31

Park kavgası mahalleyi karıştırdı

Beyoğlu Kulaksız'da polis ekipleri, park nedeniyle tartıştıkları ağabey ve kardeşi gözaltına almak isteyince mahalle karıştı.
Olay, dün saat 13.00 sıralarında Beyoğlu Kulaksız Mahallesi İbadullah Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Kadir ve Emre Meral kardeşler, sokak üzerinde devriye gezen polis ekipleri ile otomobil parkı nedeniyle tartıştı. Bir anda büyüyen tartışmaya mahalleli de dahil oldu. Kardeşleri gözaltına almaya çalışan polis, mahallelinin tepkisini çekti. İddiaya göre silahını çeken polis şahısları gözaltına almak istedi.
 
Polis ekipleri ile esnafın arasındaki geçen sözlü tartışma tansiyonunun yükselmesiyle bir anda kavgaya dönüştü. Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine takviye kuvvet istedi. Takviye ekiplerinin gelmesinin ardından polisler yine şahısları gözaltına alamaya çalışınca ortalık bir anda karıştı. Şahısların gözaltına alınmasını istemeyen mahalleli ile polis ekipleri birbirine girdi. Polis ekiplerinin mahalleliye biber gazı ile müdahale ettiği olayda vatandaşlar büyük panik yaşadı.
 
Bu sırada bir polis memuru ise linç edilmekten son anda kurtuldu. Polis, uzun uğraşlar sonucunda şahısları gözaltına alarak karakola götürdü. Gözaltına alınan
 
şahısların annesi Melek Meral ise olay yerine sinir krizi geçirdi. Polis ile mahalleli arasına tüm yaşananlar amatör bir kamera tarafından da saniye saniye kaydedildi.
 
Olayın görgü tanığı Seyithan Özçelik, 'Mahallede otururken 2 tane ekip arabası geldi. Biri Kadir ağabeyin aracının arkasına park etti. Diğeri de sokak üzerine durdu. Kadir ağabey şaka niyetiyle, 'Araba vuracaksın' dedi. Sonra polis aracını kullanan memur araçtan inerek, 'Sen kimsin bana bu lafı ediyorsun?' dedi. Sonra diğer polis memuru ise müdahalede bulundu. Kardeşi Emre de marketten çıkarak, 'Ağabeyimin üzerine nasıl yürürsün. Biz sana ne dedik?' dedi. O sırada kargaşa büyüdü. Sonra da bütün mahalleli toplandı. Polis ekipleri de, 'onları gözaltına alacağım' dedi. Ortada hiçbir şey yokken polis ekini aracına giderek, 'Bütün mahalleli beni linç ediyor diyerek takviye ekip istedi' diye yardım çağırdı. Sonra 10 tane ekip geldi. Market sahibi annesi markette bayıldı. Sonra polis zorla içeriye girip onları gözaltına almak istedi. Bunun için cop, biber gazı kullanmaya çalıştı. Silahı çekerek üzerimize geldi. Biz de baya bir korktuk ve Kadir ağabeyi içeriye aldık. Sonra olaylar büyüdü' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA