• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Parçalanan el, mikroskop altında 5 saatte dikildi
16 Ağustos 2014 Cumartesi 12:46

Parçalanan el, mikroskop altında 5 saatte dikildi

Şanlıurfa'da tüfekle yaralanan çocuğun ağır hasar gören elindeki parçalanan kemik, deri ve sinirler, Konya'da gerçekleştirilen operasyonla bir araya getirildi
Şanlıurfa'da bir çocuğun, boş sandığı av tüfeğinin ateş alması sonucu parçalanan elindeki oldukça ince damarlar, mikroskop yardımıyla Konya'da 5 saatte dikildi.
 
Şanlıurfa'da yaşayan Yunus Emre Timur (16), evlerinde eline aldığı tüfeği temizlemeye başladı. Boş sandığı av tüfeğin ateş alması sonucu Timur'un sol eli parçalandı. Şanlıurfa Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından elindeki kemik, demir ve sinirler parçalanan Timur, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. 
 
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve aynı klinikte çalışan Yrd. Doç. Osman Akdağ, çocuğun elini kesilmekten kurtarmak için saatlerce mikroskop altında ter döktü. Başarılı bir operasyonla oldukça ince damarlar 5 saatte birleştirilerek yerine dikildi. Timur, elini oynatmaya başladı.
 
Operasyonla ilgili bilgi veren Tosun, çocuğun kendilerine getirildiğinde el kemiğinde, sinirlerde, yumuşak ve cilt altı dokuda, eli hareket ettiren tendonlarda ciddi kayıpların olduğunu söyledi.
 
Ekip olarak vakit kaybetmeden hastaya müdahale edildiğini anlatan Tosun, şöyle devam etti:
 
"Leğen kemiğinden parça alınarak kemik yapısı onarıldı. Örtücü deri dokusunu  kasık bölgesinden aldık. Atar damar atar damara, toplar damar toplar damara dikilerek onarım sağlandı. Sinirdeki kayıp tamir edildi. Hastamız iyi bir fizik tedavi aldı. Zamanında müdahale olmasa çocuğun eli bilekten kesilebilinirdi. Hastamız şu an elini hissediyor, oynatmaya başladı."
 
Yrd. Doç. Dr. Osman Akdağ, yaralanmadan dolayı çocuğun elindeki hasarın, başarılı operasyonla giderildiğini ifade etti.
 
Yunus Emre Timur, olay günü yaralandıktan sonra kan kaybının önüne geçmek için yaralı bölgenin üstünü sıkıcı sardığını dile getirdi. Yardım istediği bir kişinin elini görünce bayıldığını aktaran Timur, "Elimi kaybedeceğim diye çok korktum. Bundan sonra elime hiç silah almayacağım. Kimse de eline silah almasın" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA