• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paralimpik milli takımı rekorla yurda döndü
11 Eylül 2012 Salı 10:04

Paralimpik milli takımı rekorla yurda döndü

Londra 2012 Paralimpik Oyunlarında mücadele eden Paralimpik Milli Takım yurda döndü. Halterde dünya rekoru kıran halterci Nazmiye Muslu, 'Sözümü tuttum Altın Madalyayı Türkiye'ye getirdim' dedi.
Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden Paralimpik Milli Takım yurda döndü. Halterde 109 kiloyla dünya rekoru kıran halterci Nazmiye Muslu, sözünü tuttuğunu, Altın madalyayı Türkiye’ye getirdiğini ifade etti.
Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden 69 sporcu yurda döndü. Sporcuları, Atatürk Havalimanı’nda Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan çiçeklerle karşıladı.
Türkiye'ye altın madalya kazandıran ve kaldırdığı 109 kiloyla dünya rekoru kıran halterci Nazmiye Muslu, elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi. Gitmeden önce altın madalya alma konusunda söz verdiğini hatırlatan Muslu, “Altın madalyayı da Türkiye’ye getirdim. Olimpiyatlarda bir gün şampiyon olursam Türk bayrağını taşımayı hayal ediyordum. Sabaha kadar altın madalya almış gibi mutlu oldum. Türk bayrağını taşımak çok güzel bir duyguydu” dedi.
Judoda bronz madalya alan Duygu Çete de doğum gününde madalya aldığını, bundan sonraki hedefinin altın madalya olduğunu, çok mutlu olduğunu aktardı. Antrenörü ise Duygu’nun bu hafta düğünü olduğunu, bunun çok güzel bir düğün hediyesi olduğunu kaydetti.
Masa tenisinde gümüş madalya alan Neslihan Kavas ise 2016 oyunlarında hedefinin altın olduğunu aktardı. Masa tenisi takımı olarak ilk kez yaşadıklarını ifade eden Kavas, ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.
2012 Londra Paralimpik Oyunları’na tarihinde ilk defa 69 sporcu ile katılan Paralimpil Milli Takımı, 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanmayı başardı.
 
Madalya Alan Sporcular
Nazmiye Muslu: Halter Altın Madalya (Dünya rekoru kırdı)
Çiğdem Dede: Halter Gümüş Madalya
Özlem Becerikli: Halter Bronz Madalya
Doğan Hancı: Okçuluk Bronz madalya
Nazan Akın: Judo Gümüş Madalya
Duygu Çete: Judo Bronz Madalya
Korhan Yamaç: Atıcılık Gümüş Madalya
Neslihan Kavas: Masa Tenisi Gümüş Madalya
Golbol Milli Takımı: Bronz Madalya (takım sporlarındaki ilk olimpiyat madalyası)
Masa Tenisi: (Neslihan Kavas, Kübra Öçsoy, Ümran Ertiş) Gümüş Madalya
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA