• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Paralelde son raund

24 Aralık 2014 Çarşamba 17:42

       Geçtiğimiz yıl yaşanan 17 Aralık darbe girişimi sonrası, bu durumu gerek yazıları gerekse katıldığı TV programları ile en canlı tutan isimlerden biridir Cem Küçük..Cuma akşamı MÜSİAD’daki panel için salona geçerken, bana “Konya’yı gerçekten seviyorum, insan kendini Konya’da evinde gibi hissediyor, başka şehirlerde kimle muhatap olduğunuzu tam bilemiyorsunuz, paralelci mi, ulusalcı mı..” sözleriyle şehrimize güvenini ortaya koydu.

         Gerçektende Konya, Paralel Yapı konusunda en hassas şehirlerin başında geliyor. Bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na sevgiden kaynaklandığı boyutunun yanında Konya’nın dini istismar edenleri çabuk deşifre etme öngörüsünü de söyleyebiliriz.

          Tabi olayın birde 17 Aralık öncesi var ki, asıl ibretlik olan ve üzerinde durulması gereken noktalar onlar. Bu noktada Konya milletvekili Cem Zorlu ve Prof. Dr. Önder Kutlu’nun çok önemli tespitleri var. Yazılanları gördüğünüze, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bu sadece benim meselem değil, Türkiye’nin meselesi” sözlerini daha net anlıyorsunuz.

           Prof. Önder Kutlu, Konya’daki 2008 yılında Konya’da yaşanan operasyonla ilgili bakın neler yazmış;  “2008 yılı Temmuz ayında Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan, ismini zikretmek istemediğim bir akademisyenden, ‘Okyanus Operasyonunu’ yöneten polis müdürü ziyaret için randevu talep etmiş. O kişi, polis müdürü ile yalnız görüşmek istemediğini ifade ederek, benim de görüşmeye katılmamı istemişti. Görüşmede, müdür özetle şunları söylemişti: Okyanus Şirketler grubu yöneticisi Nusret Argun’un ‘kaleminin kırıldığını’, onun ‘bitirileceğini’ o yönde ‘çalıştıklarını’, ama Selçuk Üniversitesi’nin o günlerde Konya’da kurulacak olan Vakıf üniversitesine ‘hami’ üniversite olmayı reddettiğinden bahisle Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın da kendini ‘sıkıntıya’ soktuğunu söylemişti. Benim de katıldığım görüşmede ilgili akademisyene, ‘siz hocaya yakınsınız, onu uyarın diretmesin’ ifadesini kullanmıştı.”

          Önder Hoca yazısının devamında, o tarihten sonra Konya’da neler yaşandığını da yazmış. Hemen herkes olup bitenin  farkında. Bu yapının neler yaptığını, 17 Aralık darbe planında da asıl amacının ne olduğunu Konya’daki bu olayda çok daha net anlıyoruz. Verilmiş sadakamız varmış, yoksa kesinlikle ülkeyi ele geçireceklermiş.

      Ak Parti Konya milletvekili Cem Zorlu ise geçtiğimiz hafta twitter hesabında önemli paylaşımlar yaptı. Cem Küçük’ün tabiriyle 17 Aralık sonrası süt dökmüş kediye dönüp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a paralel yapı konusunda hiç destek vermeyen vekil ve bakanları görünce, Cem Zorlu’nun bu tür açıklamaları, cesareti ve duruşunu gösteriyor. Diğer onlarca vekile bakınca Cem Zorlu liderine en büyük desteği veren kişilerden biridir.

Cem Zorlu twitlerinde şu paylaşımlarda bulundu;

Konya bu örgütün sermayesinin önemli saç ayaklarından biri.Daha düne kadar hiç bir şeyi olmayan örgüt üyelerinin onlarca fabrikası var bugün. Konya yetkililerinin bu örgütün özellikle sermaye ayağının üzerine gitmekte daha cesur olmaları gerekir. Aman ha Konya’nın parası kaçmasın. Bu örgüt, Türkiye’de parasal en büyük operasyonu Konya’da yaptı. Bu,paralel yapının sermayesi açısından Konya’nın çok önemli olduğunu gösteriyor.Paralel Yapı ile mücadele çok uzun soluklu bir iş.Devletin kılcal damarlarına kadar girdiler.Üniversitelere haksız alımlara henüz sıra gelmedi.

Konu belli, olay net. Kimse ama ile başlayan cümlelerle “paralel” savunması yapmasın. Etrafınızda bunların desteği ile kariyer yapmış akademisyenler varsa uyarın, yanlışı itiraf etmekte erdemdir. Aksi halde nice profesörleri yakın zamanda iş ararken görebiliriz.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA