• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paralel Yapının gizli şifre oyunu
18 Şubat 2014 Salı 11:30

Paralel Yapı'nın gizli şifre oyunu

MOBESE görüntüleri, GBT kayıtları, istihbari bilgiler ve soruşturma dosyalarının bulunduğu PolNet'e yetkili personel dışında yüksek rütbelilerin bile girişi yasaklandı.

Yargı darbesi girişimiyle deşifre olan paralel yapınınMOBESE görüntüleri, GBT kayıtları, istihbari bilgiler ve soruşturma dosyaları gibi hassas verilerin bulunduğu Emniyet'in karakutusu PolNet'e(Polis Bilgi Sistemi) özel bir şifreyle sızdığı ortaya çıktı.Star'ın haberine göre; yetkili personelin dışında üst düzey emniyet görevlilerine bile kapatılan PolNet'e paralel örgüt mensuplarından 14 kişinin gizli şifre ile sızdığı tespit edildi.

ŞİFRE SADECE 14 KİŞİDE BULUNUYOR

17 ve 25 Aralık darbe operasyonlarıyla deşifre olan paralel yapının emniyet ve yargı içinde nerelere kadar nüfuz edebildikleri bir bir ortaya çıkıyor. GBT kayıtlarının, gizli bilgilerin, soruşturma dosyalarının, operasyonel yazışmaların, istihbari bilgilerin yer aldığı Emniyet'in Karakutusu PolNet'e sızan sinsi elin şifresi çözüldü. Sadece 14 kişide bulunan 'gmail1453' şifresiyle dışarıdan Emniyet'in sitesine giren karanlık gücün, tüm dosyalara tek bir tuşla ulaşabildiği tespit edildi.

POLİSLER BELİRLENDİ, SİVİLLER ARANIYOR

Çete üyelerinin 'gmail1453' şifresiyle dışarıdan Emniyet'in arşivine girdiği ve tüm dosyalara ulaşılabildiği belirlendi. Ulaşmaları mümkün olmayan şifreyi elinde bulunduran 14 kişinin polis ve sivillerden oluştuğu tespit edildi. Hain planın günyüzüne çıkmasının ardından görevden alınan emniyet mensuplarından bazılarında şifre tespit edilirken, ellerinde şifre olan kayıp çete üyelerinin ise izi sürülüyor.

SIZINTI BİLGİLERLE ŞANTAJ YAPILIYOR

Emniyetin can damarına sızan çetenin mahrem bilgilerle siyasilere, gazetecilere ve işadamlarına montajlı kasetlerle baskı yaptığı iddia ediliyor. Emniyet güçleri geriye dönük dinlemeleri ve kasetleri inceleyerek çetenin kurduğu planı bozmaya çalışıyor. Emniyet içindeki yapılanmanın, tasfiye sürecinde de faaliyetlerine devam ettiği ve bunu engellemek için çalışmaların sürdürüldüğü ifade ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA