• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paralel Yapının finansal yapısına operasyon
22 Mayıs 2015 Cuma 14:12

'Paralel Yapı'nın finansal yapısına operasyon

Konya merkezli 'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamındaki operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınacak şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

Örgüt üyesi belirli kişilere şirketlerin "zimmetlendiği", bu doğrultuda şirket sahiplerinden "himmet parası" tahsis edildiği ileri sürüldü.

İstenilen para alınamadığında ise iş adamlarının tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Bu konuda, polise başvuran çok sayıda iş adamının ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Bazı dönemlerde yargı kararlarına müdahale edildiği, şüphelilerin, kendi lehlerine karar çıkarmak için bilirkişi heyetlerini "ayarladığı" ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan avukat M.O'nun, Selçuk Üniversitesine ait bir arsanın Mevlana Üniversitesine devri ile ilgili de usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA