• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paralel savcının kurtardığı PKKlı polisi şehit etti
27 Mayıs 2016 Cuma 11:10

Paralel savcının kurtardığı PKK'lı polisi şehit etti

Bingöl'de polis, terör örgütünün sorumlusu olan canlı bombayı ele geçirdi. Gece yarısı paralel savcı M.'nin Emniyet'ten kurtardığı terörist gitti, polis memuru Diri'yi şehit etti.

Bingöl polisinin yakaladığı canlı bomba Haşim Ö.’yü paralel savcı U.M. gece 02.00’da emniyete gelerek serbest bıraktı. Ö. Van’da polis memurunu şehit etti. Haşim Ö. çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Paralel savcının eline şehit kanı bulaştı. İşte akıllara durgunluk veren o ihanetin detayları:

PKK’NIN YDG-H SORUMLUSU 

Güvenlik güçlerine Türkiye genelinde PKK’nın organize ettiği 6-7 Ekim olaylarının tecrübesiyle Kandil’e yapılan hava harekâtının şehirlerde bir yansımasının olmaması için şehir yapılanmasını tetikleyecek kişilerin gözaltına alınması talimatı verildi. Bu talimat doğrultusunda Bingöl’de eylem hazırlığına girdi. Haşim Ö. ile beraberindeki 11 kişiyle birliktegöz altına alındı.  24 Temmuz 2015 tarihinde, yasal azami gözaltı süresi olan 4 gün tutmak üzere aldı. 

Polis, şahısların gözaltı işlemlerini gerçekleştirdiği sırada Bingöl Cumhuriyet Savcısı U.M. gece 02.00 sıralarında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Gözaltı işlemlerini bizzat  kendisi sonuçlandırıp 24 saatlik gözaltı süresi bile dolmadan şahısları serbest bıraktı. Haşim Ö. Diyarbakır’da terör örgütünün yeni yapılanması olan DEM- Genç toplantısına katıldı.

YAKIN YIKIN TALİMATINI ALDI  

Bu toplantıda terör örgütü PKK elinizde hangi imkân varsa şehirleri yakın yıkın talimatı verdi. Talimatı alan Haşim Ö’nün Bingöl’de eylem yapacağı bilgisi üzerine, polis tarafından gözaltına alındı. Haşim Ö. bu arada kaçmayı başardı. Israrlı takip sonucu Haşim Ö. yeniden yakalandı. İki gözaltında da Haşim Ö. adliye görmeden savcılık talimatıyla serbest kaldı.

VAN’DA SAHNEYE ÇIKTI 

Örgüt Haşim Ö.’nün Bingöl’de deşifre olduğunu ve bölgede rahat rahat hareket edemeyeceğini anladı. Bu kez Haşim Ö’yü Van’ı karıştırması için gönderdi. Van Emniyet Müdürlüğü Haşim Ö. ve  PKK’yı takibe aldı. Paralel savcı U.M.’nin gece yarısı serbest bıraktığı terörist Van’da Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan eski Askerlik Şubesi yakınlarında sahneye çıktı. 

POLiS MEMURUNU O ŞEHiT ETTİ

Haşim Ö. ve beraberindeki bir terörist polis ile çatışmaya girdi. Polis memuru Yusuf Diri şehit düştü. Haşim Ö. çatışmada etkisiz hale getirildi. Yapılan kriminal incelemede Diri’yi şehit eden silahın Haşim. Ö.
tarafından ateşlendiği ortaya çıktı. Böylece terörist Haşim Ö.’yü serbest bırakan savcı U.M.’nin eline şehit Diri’nin kanı bulaşmış oldu. Savcı U.M. halen. Bingöl Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyor.   (Akşam)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA