• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paralel devlet diye bir soruşturma yok
11 Şubat 2014 Salı 08:38

Paralel devlet diye bir soruşturma yok

Arınç, 'Ama böyle paralel devlet, yapı soruşturması diye soruşturma mevcut değildir. Türkiye genelinde yaygın bir teftişin olmadığını söyleyebilirim' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.Arınç, bir gazetecinin 'paralel devlet soruşturması' ile ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

SADECE GAZETE BAŞLIĞI

Paralel devlet, paralel yapı Başbakanın suç işleyen kişilerle ilgili, devlet içinde ama devletin kurallarıyla hareket etmeyen kişilerle veya gruplarla ilgili tanımlamasıdır. Böyle paralel devlet, yapı soruşturması diye soruşturma mevcut değildir. Bakmayın siz bir gazetenin başlığına.

YAYGIN BİR TEFTİŞ YOK

Ama her kurum idari ve adli soruşturmalar yapabilir. Ama mülkiye müfettişlerinin ülkeye dağılarak böyle bir şey yaptıklarını iddia ediyorlarsa doğrusu İçişleri Bakanlığı'nın mülkiye müfettişleri bu kadar değil. Biz sadece 4 mülkiye müfettişinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir idari soruşturma yaptıklarını biliyoruz. Türkiye genelinde yaygın bir teftişin olmadığını söyleyebilirim.

Today's Zaman muhabirinin attığı bir tweet yüzünden sınır dışı edildiğini iddialarını değerlendiren Arınç 'Bu arkadaşımız bizim statümüze göre yabancı. Aynen bir Hollandalı muhabir gibi. Sürekli ikamet süreleri uzatılmış. 31 Aralık 2013 tarihine kadar bir sıkıntı yok' diye konuştu.

OTURUM SÜRESİ DOLDU

Arınç şunları kaydetti: O tarihten sonra uzatılmayacağını söylemişler. 31 Aralık'ta süresi bitmiş olmasına rağmen neredeyse 2 ay süreyle Türkiye'de bulunmaya devam etmiş. Cezasını vermek suretiyle yurt dışına çıkış yapmış. Bu sistemin içinde 'sadece tweet attığı için bu adamı sınır dışı ediyorsunuz' diyebilecek bize atf-ı kabil bir cürüm yok. Süresi bitmiş, bittikten sonra kendisine bildirim yapmış, buna rağmen 2 ay çalışmaya devam etmiş. Sonunda da sınır dışı edilmiş. Arkadaşa Türkiye ile kendi ülkesini kıyaslaması, onu da denemesini tavsiye ederim'

HSYK TASARISI

Arınç, dondurulan HSYK teklifinin yeniden gündeme getireleceği iddilarına ise; 'Eğer Anayasa değişikliği olmazsa bu işten netice alınamazsa, HSYK kanunundaki değişiklik mutlaka gerçekleşecek demiştik' diye yanıt verdi.

MİT faili belirlemiş olabilir

Arınç, Paris'te öldürülen 3 PKK'lının suikastinde MİT'in dahli olduğu iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: MİT bunun düzmece olduğunu, bunun kurum içinden de bir şekilde düzenlenerek dışarı sızdığını zannediyorum kabul etti. Kendi içinde bir soruşturmaya başladı. Belki faili de tespit edildi. Bu düzmece bir belge benzeri bir yazıysa, bunun sorumlusunun MİT tarafından açıklanmasını beklememiz gerekecek.

ÜLKE TEMİZLENMELİ

Türkiye'de bazı kurumlardaki görevlilerin hukuk dışına ne kadar çıkabileceklerini ve bunun sonuçlarının Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarda ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor. Belki bir mücalede derken, devlet içinde kümelenmiş veya kendilerine durumdan vazife çıkarmış insanlarında varlığının bir şekilde tespit edilmesi, Türkiye'nin temizlenmesi, hukukun egemen olması bakımından da herhalde çok önemlidir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA