• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Para transferi mümkün değil
14 Aralık 2014 Pazar 18:23

Para transferi mümkün değil

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi, görev süresi içerisinde yüklü miktarda Gazze'ye para transferinde bulunulduğu iddiasını yalanladı.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, görev süresi içerisinde yüklü miktarda Gazze'ye para transferinde bulunulduğu iddiasını yalanladı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasına devam edildi. Avukatlar, başsavcılığın Mursi'ye yönelttiği, "Gazze'ye 6 milyar dolar tutarında para transferinde bulunduğu" suçlamasının doğru olmadığını ifade etti.

Savunma heyetinden sonra söz alan Mursi de iddiayı yalanlayarak, "11 Eylül'den (2001) sonra dünyada hiç bir bankanın 10 bin doları aşacak meblağı başka bir bankaya Amerika'nın izni olmadan transfer etmesi mümkün değildir" dedi.

Gazze'ye gidecek tüm paraların önce İsrail bankasına gittiğini dile getiren Mursi, "Orada şekel ya da dolara dönüştürülür. Uluslararası kanun işgal altındaki devlete işgalci devletin para birimini kullanma zorunluluğu getiriyor" diye konuştu.

Duruşma esnasında Mursi'nin darbe sonrasında bilinmeyen bir yerde alıkonulması konusu da ele alındı. Başsavcılık, alıkoymanın zorunlu olduğunu, avukatlar ise kanuna aykırı olan bu eylem nedeniyle Mursi'ye yöneltilen suçlamaların da "hükümsüz" olduğunu savundu.

Kahire Ceza Mahkemesi daha sonra savunma heyetinin dinlenilmesine devam edilmesi için duruşmayı yarına erteledi.

Mursi ile 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında sanıklar, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA