• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pankobirlik Genel Başkanı Konuk Beyşehirde
12 Temmuz 2012 Perşembe 13:02

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk Beyşehir'de

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Beyşehir Belediyesini ziyaret etti.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Beyşehir’de Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Konuk, “Bu güzel ilçemizde dünyanın gözbebeği Beyşehir Gölü gibi büyük bir tabiatın, Rabbimin bunlara bahşettiği güzelliğin olduğu Beyşehir’de olmaktan çok mutluyum” dedi.

Konuk, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın ilçeye yaptığı ve yapacakları katkıyı çok değerli bulduğunu ifade ederken, kendilerinin de o değerlerin içerisinde olmak için Beyşehir’de bulunduğunu söyledi. Son günlerde özellikle Türkiye’nin takip ettiği, dünyanın ilgi duymaya başladığı Beyşehir Uluslararası Göl Festivali’nin çok kıymetli olduğunu ifade eden Konuk, “Birçok insanımızın istişaresine vesile olan, özellikle Beyşehir dışında yaşayan hemşehrilerimizin bir anlamda sıla-i rahimde bulunmasına da fırsat tanıyor. Hem değerlerimizin hem de gönlümüzün içinde olduğu Beyşehir’de olmaktan ben de çok mutluyum. Arkadaşlarımızla bugün bu güzel bölgede, tarihi güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle adeta hepimizin tarihi hafızası, değerlerimizin hafızası olan Beyşehir’de olmaktan bir kez daha mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

“YENİ SANAYİ YATIRIMLARIMIZ OLACAKTIR”
Belediye Başkanı Taşçı’nın başarılarını, gayretlerini yakından takip ettiğini kaydeden Konuk, “Bundan da çok ama çok büyük mutluluk duyduğumuzu söylemek istiyorum. Tabi Beyşehir çok gelişecek, çok büyüyecek. Beyşehir’in değerleri bu güne kadar çok iyi anlaşılamadı ama bunun anlaşılmasına çok büyük fırsatlar, imkanlar tanıdınız, eminim bundan Beyşehir ve yöresinde oturan birçok hemşehrimiz doğrudan faydalanacak. Özellikle Konya merkezde oturanlar önümüzdeki yıllarda bundan istifade etmiş olacaklar. Bu çığırı başlattınız, bundan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Beyşehir’le ilgiliyiz ve Beyşehir bizim için çok önemli, Beyşehir’i sadece tarihi ve doğal özellikleriyle bir yere taşımanın Beyşehir için bir sonucu da ifade etmeyeceğini biliyoruz. Bundan çok değerli olmakla birlikte mutlaka sanayisinin de geliştirilebileceği, turizmle birlikte önemli bir hamle olacaktır diye düşünüyorum. Biz bu anlamda varız; Beyşehir bu güne kadar bizi ciddi anlamda destekledi, yanımızda oldu. Arazi tahsisi olsun, resmi işlemlerin yürütülmesi olsun çok büyük destek aldık. Biz de Beyşehir’in bu potansiyelinin hareketlendirilmesinde, bütün ürünlerinin değer bulmasında önümüzdeki yılların en büyük değerini ifade edeceğini bildiğimiz, özellikle gıdadaki Beyşehir’in tabi alt yapısının devreye girdiği yeni sanayi yatırımlarımız olacaktır. Dolayısıyla Beyşehir’in inkişafında, gelirlerinin artmasında da çok önemli bir gelişmeyi inşallah hep birlikte hareketlendiririz diye düşünüyorum. Festival etkinlerinizin de ülkeye yaydığı heyecanı, etkiyi bizzat yerinde almak istedim ve bunun için Beyşehir’e geldik. Festival alanını da ziyaret ederek festival atmosferine katılmış olacağız. Bütün Konyalı hemşehrilerim adına da bir kez daha size teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinliklerin çok nitelikli yapılması ve dünya orijininde düşünülmesi bizleri de Konyalı olarak ziyadesiyle memnun etmiştir” diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Şeker şirketinin çalışmalarını çok büyük ve takdirle izliyoruz. Konya Şeker şirketini aldığınızdan bugüne kadar getirmiş olduğunuz ivme, performans sadece Türkiye’de değil, dünyada da hayranlık uyandırıcı bir seviyede. Maşallah diyoruz, Allah nazarlardan saklasın. Böyle halka açık şirketlerde ender görülen bir başarı, ama siz bu 60 bin civarındaki çiftçinin hakkını, hukukunu son derece yüksek bir şekilde korudunuz. Size ben bölgemizin çiftçileri ve Beyşehir adına şükranlarımı arz ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi.
Görüşmelerin ardından Recep Konuk, Beyşehir’de festival alanını gezip kurulan stantları ziyaret etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA