• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pandemide bisiklet kullanımı, 2-3 kat arttı
04 Mart 2021 Perşembe 10:19

'Pandemide bisiklet kullanımı, 2-3 kat arttı'

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, pandemi nedeniyle toplu taşıma araçlarında bulaş riski fazla olduğu için bisiklet kullanımının, 2-3 kat artığını söyledi.

Küçükbakırcı, "'Ülkemizde yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi ulaşımda bisiklet kullanıyor. Bundan sonraki süreçte ise bisiklet sporları da daha öne çıkacak. Konya'da 550 kilometre bisiklet yolu ve belediyeye ait bisikletler var. Konya, bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor'" dedi.

Konya Ova olma özelliği nedeniyle bisiklet kullanımı fazla olan kent olarak biliniyor. Büyükşehir Belediyesi de bisiklet severlerin trafikte daha rahat sürüş yapması için kentin farklı noklarına toplam 550 kilometre bisiklet yolu yaptı. Ayrıca sadece bisiklet kullanıcıların için eski tramvaylardan bir tanesini nostaljik hale dönüştürüp Kampüs- Alaeddin seferleri yapıyor.

BİSİKLET KULLANIMI ARTTI

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, pandemi nedeniyle başta Konya olmak üzere yurt genelinde bisiklet kullanımının artığını belirterek, şunları söyledi:

''Ülkemizde yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi ulaşımda bisiklet kullanıyor. Bundan sonraki süreçte ise bisiklet sporları da daha öne çıkacak. Konya'da 550 kilometre bisiklet yolu ve belediyeye ait bisikletler var. Konya, bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor. Pandemi başladığından bu yana bisiklete olan ilgi hem de kullanımı arttı. İnsanlar kalabalığa girmemek için açık havada bisikletle gidip gelmeye başladılar. Bisiklet kullanımının pandemi döneminde, normal sürecin 2-3 katına çıktığını söyleyebiliriz.''

'BİR GÜN HERKES BİSİKLETE BİNECEK'

Küçükbakırcı, "Konya'da bisiklet kullanımı bir numara. Bundan 25 sene önc ede baktığımızda, Konya dünya sıralamasına giriyordu. Bir gün herkes bisiklete binecek. Onun için herkes yerini alsın. Yollarda hareketlilik artınca, dünya güzelliklerin de artacağına inanıyorum" dedi.

Küçükbakırcı, 8 gün sürecek olan Cumhurbaşkanlık 56'ncı Türkiye Bisiklet Tur'unun 11 Nisan'da Kapadokya'dan başlayıp, Konya, Antalya, Kemer Fethiye ve Bodrum güzergahından devam edip Kuşadası'nda sona ereceğini hatırlattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA