• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pancar üreticisine 29,3 milyon lira nakit avans
19 Mayıs 2014 Pazartesi 15:19

Pancar üreticisine 29,3 milyon lira nakit avans

 Üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için son 14 yıldır hem üreticileri, hem de üretimi sürekli destekleyen Konya Şeker, bundan 10 gün önce dağıtımını gerçekleştirdiği 25.1 milyon liralık motorin desteğinin ardından üreticilere 29.3 milyon liralık avans desteği veriyor. Konya Şeker’in bu kampanya döneminde üreticilere sağladığı ayni ve nakdi avans miktarı 112.8 milyon lirayı buldu. 

Konya Ovası’nda bu yıl yağışların yeterince olmaması ve ekilen şeker pancarı tohumlarının da suya ihtiyaç hissetmesini dikkate alan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ekili alanların suya ihtiyaç duymasının yanında üreticilerin de elektrik ve su parası nedeniyle sıkışık bir dönemden geçtiklerini belirterek, imkanları ölçüsünde üreticileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Konuk, 10 gün önce üreticilerin yağışların az olması nedeniyle çektikleri sıkıntılarını bildiklerini ve 25 milyon 153 bin 775 liralık motorin dağıtımı yaptıklarını ifade ederek, “Üreticinin üretirken önündeki sıkıntı sadece motorinden ibaret değil. Motorin yardımını yaptık ama bir taraftan da yetersiz yağışlardan kaynaklanan sıkıntılar var. Üretici sulama yapacak, elektrik kullanacak ki tarla harekete geçebilsin. Elektrik demek, su demek, para demek. Paranız yoksa elektriği kullanıp suyu tarlaya indirme şansınız yok. Yani üretici üretmek için tohuma, gübreye, motorine ne kadar ihtiyaç duyuyorsa bir o kadar da nakit paraya ihtiyaç duyuyor. Bizim asli görevimiz üreticilerimizin üretimlerini sürdürmek için ihtiyacı olan her şeyi onlara temin etmektir. Biz de bu görevi 10 gün önce motorinle yaptık, şimdi de nakit avansla yapıyoruz. Yani üreticilerimizi namerde muhtaç etmeyecek şekilde destekliyoruz” dedi.
Türk tarımının öncüsü ve sektörün lideri olan Konya Şeker’in, tarımın dünyadaki oyun kurucularından birisi olduğunu ve bu pozisyonlarının gereğini eksiksiz yerine getirdiklerini, kurumun gücünü üreticinin daha çok desteklenmesine kanalize ettiklerini söyleyen Konuk, “Bizim yaptığımız her çalışma üreticilerimiz içindir. Geçen hafta 25.1 milyon lira tutarında 5 milyon 809 bin litrelik motorin desteği verdik. Bu haftada 29,3 Milyon Lira tutarında nakit avans dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Birileri su parası elektrik parası diye üreticinin kapısına dayanmadan biz üreticinin meselesine çare üretiyoruz. Bizim görevimiz onların sıkıntıya düşmesini önlemek, onların başını önüne eğdirmemektir. Bu kurumun gücü onların gücü ve güvencesidir” diye konuştu.

KAMPANYA DESTEĞİ 112.8 MİLYON LİRAYA ULAŞTI
Konya Şeker tarafından 2014-2015 yılı kampanya döneminde üreticilere, 43.4 milyon lirası gübre, 10 milyon lirası pancar tohumu ve 4.5 milyon lirası da ilaç olmak üzere toplamda 58.4 milyon liralık ayni avans desteği verilirken, 10 gün önce dağıtılan 25 milyon 152 bin 086 liralık motorin ile bugün üreticilerin hesaplarına aktarılacak olan 29 milyon 300 bin liralık nakit avansıyla birlikte yapılan destek miktarı toplam 112 milyon 853 bin 775 liraya ulaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA