• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pakistanda ölü sayısı: 34
17 Nisan 2013 Çarşamba 10:29

Pakistan'da ölü sayısı: 34

İran-Pakistan sınırında dün 7.8 şiddetinde meydana gelen depremde 46 kişi hayatını kaybederken, İran Deprem Araştırmaları Enstitüsü, son 40 yılın en şiddetli depreminin yaşandığını açıkladı.
İran-Pakistan sınırında dün 7.8 şiddetinde meydana gelen depremde 46 kişi hayatını kaybederken, İran Deprem Araştırmaları Enstitüsü, son 40 yılın en şiddetli depreminin yaşandığını açıkladı.
 
İranlı yetkililer, depremin Sistan Belucistan eyaletinde, nüfus yoğunluğu fazla olmayan bir bölgede meydana geldiğini bildirdi.
İran depremin 7.5 şiddetinde olduğunu açıkladı
İran Ulusal Deprem İzleme Merkezi, Sistan Belucistan Eyaleti'nde meydana gelen depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladı.Depremin merkez üssünün, Seravan kentinin 81 kilometre, Haş kentinin 83 kilometre ve Suran kentinin 85 kilometre aralığında olduğu belirtildi.
Depremler ülkesi İran
İran'ın yüzde 90'ı deprem fayları üzerinde yer alıyor.
Son 13 yılda meydana gelen 13 depremde 31 bin İranlı hayatını kaybederken,depremler ülkede en çok kırsal kesimi etkiliyor.
Pakistan'da ölü sayısı: 34
Pakistan ile İran sınırında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Pakistanlı sayısının ise 34 olduğu bildirildi.Uzmanlar, depremin meydana geldiği bölgede çöl olması ve büyük yerleşimlerin bulunmaması nedeniyle can kaybının fazla olmasını beklemiyor.MET, depremden kısa süre sonra yaptığı açıklamada, İran sınırındaki Taftan'da bin 200 kadar ev ve işyerinin yıkıldığını, enkazların altında yüzlerce ölü ve yaralının bulunabileceğini duyurmuştu.Bölgede 2,5 yıl önce 7,4 büyüklüğünde sarsıntı meydana gelmiş, depremin yerin 80 kilometre altında olması nedeniyle can kaybı olmamıştı.AFAD ve Türk Kızılayı yardıma hazırBaşbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı, İran'ın, yaşanan depremnedeniyle uluslararası çağrı yapması durumunda, ekiplerin bölgeye gönderileceğini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA