• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Padişahlar neden hacca gitmezdi?
14 Nisan 2016 Perşembe 13:40

Padişahlar neden hacca gitmezdi?

Yavuz Bahadıroğlu seminerleri sürüyor

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplumsal eğitim seminerlerinin yedincisi 15 Nisan Cuma günü saat 20.30’da Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Katıldığı tüm seminerlerde yoğun ilgi gören Bahadıroğlu, bu seminerde ise “Padişahlar neden cariyelerle evlenir, neden hacca gitmez ve şehzadeleri neden katlederlerdi” gibi dikkat çekici konularda sunum yapacak.

Meram Aşkına Kültür – Sanat – Yaşam Etkinlikleri kapsamında her ay farklı bir konuyla devam eden ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Yavuz Bahadıroğlu İle Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin yedincisi 15 Nisan Cuma günü Saat 20.30’da Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. “Padişahlar neden cariyelerle evlenir, neden hacca gitmez ve şehzadeleri neden katlederlerdi” konularının ele alınacağı seminere tüm Konyalılar davet edildi.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında başlayan Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nde mahalle kültürü, aile içi sevgi iletişimi, çocuklara özgüven kazandırma ve aile içi şiddet gibi konular tarihin ışığında ele alınıyor. Her ay farklı bir konunun ele alındığı Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nde şimdiye kadar; “Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı, Osmanlılarda Peygamber Sevgisi, “İnsan” Yetiştirme Kurumları: Tekkeler ve Zaviyeler, Osmanlı’da Hayır-Hasenat Anlayışı ve Vakıf Kültürü, Osmanlı Padişahlarının Gönül Sultanları (Padişah Hocaları),Sohbet – Muhabbet Geleneğimiz” konularında seminer verilmişti. Toplumsal eğitim seminerleri; önümüzdeki ay yapılacak ‘Osmanlı’da İnsan (Kadın) Hakları’ konulu programla sona erecek.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA