• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özürlü kadına gasp şoku
26 Mart 2014 Çarşamba 11:01

Özürlü kadına gasp şoku

Konya’da pazarlarda eşya satarak geçimini sağlayan özürlü kadını bir saat dolaştırdıktan sonra gasp edip olay yerinden kaçan şüpheli polis tarafından yakalandı.

Konya’da pazarlarda eşya satarak geçimini sağlayan özürlü kadını bir saat dolaştırdıktan sonra gasp edip olay yerinden kaçan şüpheli polis tarafından yakalandı. 
Olay, akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Hamzaoğlu Mahallesi Alaşehir Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, pazar yerinde eşya satarak geçimini sağlayan yüzde 80 derece özürlü Meryem Meral G. (44), akşam saatlerinde evine gitmek için özürlü aracıyla pazardan ayrıldı. Yolda aracıyla giden kadının yanına gelen Rahmi D. (31), Meryem Meral G’ye ne sattığını sordu. Özürlü kadının küçük el eşyası sattığını söylemesi üzerine şüpheli, “Benim ev yakın, gel gidelim, eşim ve kardeşim var. Onlar da alırlar” diyerek Meryem Meral G’yi dolaştırmaya başladı. Şüpheli, Hamzaoğlu Mahallesi Alaşehir Sokak’a geldiği sırada kadının kucağında içerisinde 80 TL ve cep telefonu bulunan çantayı zorla gasp ederek kaçtı. Gasp edilen kadın, bağırarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Özürlü kadının yardımına koşan vatandaşlar, polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Meryem Meral G.’nin bilgisine başvurduktan sonra şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olaydan kısa bir süre sonra Fetih Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekibi, kendilerinde çok sayıda kaydı bulunan madde bağımlısı Rahmi D’yi görünce şüphe üzerine durdurmak istedi. Polisi görünce kaçmaya başlayan şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan incelemelerin ardından özürlü kadını Rahmi D’nin gasp ettiği belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Rahmi D.’nin ilk ifadesinde, “Uyuşturucu madde almak için yaptım” dediği öne sürüldü. 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından olayı anlatan Meryem Meral G., "Satış yapmak için salı pazarına gitmiştim. Orada adamın biri ne satıyorsun dedi, bende bir iki parça küçük el eşyası var dedim. O zaman beraber gidelim evde karımla kardeşim alsın dedi. Beni bayağı bir dolaştırdı. En sonunda tarla gibi çıkmaz bir yere getirerek beni, yüzüğüm düşmüş diyerek poşetlerimi karıştırdı. Bulamayınca da çantamı istedi, ver bakayım dedi, cep telefonunu da görünce çantayı da alarak gitti. Orada ağladım yardım istedim, çevredeki vatandaşlar da polisleri aradılar. O da hemen bulunmuş, her şey hallolmuş sağ olsunlar” diye konuştu. 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA