• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özürlü baba kendini yaktı
28 Eylül 2010 Salı 10:38

Özürlü baba kendini yaktı

Konyada 47 yaşındaki bir kişi oğlunu askere gönderdiklen sonra evinin önünde kendini yaktı ve olay yerinde feci şekilde can verdi.
Konya'da askerden izine gelen oğlunu birliğine gönderdikten sonra evinde alkol aldığı iddia edilen baba, bir bidon benzini üzerine dökerekkendini ateşe verdi. Üzerinde komşusunun hediye ettiği Türk bayrağıylabirlikte yanan özürlü baba olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Olay,saat 05.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi No 52'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşinden 8 yılönce boşanan üç çocuk babası İsmail Özçelebi (47), askerden izine gelençocuklarından Cevdet Özçelebi'yi yakınlarıyla birlikte birliğineuğurladı. Vücudunun büyük bölümü felçli olduğu için çalışamayan vealdığı sakatlık maaşıyla geçimini sağlayan İsmail Özçelebi, oğlunuuğurladıktan sonra evine döndü. Odasına geçip müzik dinleyerek alkolaldığı iddia edilen Özçelebi, çocukları uyuduktan sonra yanına aldığı Türk Bayrağı ve bir bidon benzinle evin önüne çıktı. Burada, yakın birsüre önce komşusu tarafından kendisine hediye edildiği öğrenilen Türkbayrağını göğsüne saran Özçelebi, bidon içindeki benzini başındanaşağıya dökerek kendini ateşe verdi. Feci şekilde yanarak can verenÖzçelebi'nin cesedi, bir süre sonra kendisini odasında görmeyince merakedip dışarıya çıkan oğlu tarafından bulundu. Sağlık görevlilerininyaptığı kontrolde Özçelebi'nin öldüğünün belirlenmesi üzerine polisebilgi verildi. Çok sayıda polisin sevk edildiği olay yerinde savcıylabirlikte yapılan incelemede, boş bidon ile Özçelebi'ye ait cep telefonuve bir çift ayakkabı bulundu. Ancak, Özçelebi'nin kendisini neyle ateşeverdiğini bulamayan polis, etrafta uzun bir süre çakmak aradı. Yapılanaramaların ardından aranan çakmak cesedin altından çıktı. Plastik bölümü yanan ve sadece metal kısmı kaldığı öğrenilen çakmak diğer delillerlebirlikte muhafaza edildi. Babalarının ölümüyle büyük şok yaşayan Özçelebi'nin çocukları, yakınlarının olay yerine gelmesiyle gözyaşlarına hakim olamadı.
Geçirdiği felç nedeniyle hareketlerinin sınırlı olduğu öğrenilenİsmail Özçelebi'nin benzin dolu bidonu dışarıya nasıl çıkardığı isemerak konusu oldu. Bu yönde araştırmalarına yön veren polis, evdebulunan iki kardeşin de bilgisine başvurdu. Savcının talimatıylaÖzçelebi'nin cesedi otopsi için Konya Numune Hastanesi morgunakaldırıldı.
 
Hayatını kaybeden Özçelebi'nin eşinden ayrıldıktan sonrakendisini içkiyi verdiği ve bu nedenle akrabalarıyla aralarının bozukolduğu belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA