• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ozon Terapinin bilinmeyen faydaları
06 Şubat 2013 Çarşamba 16:15

'Ozon Terapi'nin bilinmeyen faydaları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Selçuklu, Ozon Terapinin, estetik, güzellik, ağrı tedavisinde ve kronik yorgunluk ile bağışıklığı güçlendirme alanlarında faydalı olduğunu belirtti.
Özel Medline Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Selçuklu, “Ozon Terapi”nin, estetik, güzellik, ağrı tedavisinde ve kronik yorgunluk ile bağışıklığı güçlendirme alanlarında faydalı olduğunu belirtti.
Aktif oksijen molekülü olan ozon gazının 163 yıldır tıp alanında iyileştirici tedaviler için kullanılmasının “Ozon Terapi” olarak adlandırıldığını ifade eden Uz. Dr. Osman Selçuklu, oldukça eski bir tedavi yöntemi olan ozon terapinin her geçen gün farklı yararlı etkilerinin bulunmasının onu yeniden güncel hale getirdiğini kaydetti.
Özel Medline Konya Hastanesi’nin ozan terapi hizmeti vermeye başladığını da aktaran Uz.Dr. Selçuklu, ozon terapinin hangi rahatsızların tedavisinde uygulandığını şu şekilde sıraladı:
“Vücutta oksijen azlığı, sağlığın bozulmasında etkili olan en önemli faktördür. Ozon terapi yöntemi, mikrodokuda bozulmuş olan oksijen dengesinin yeniden düzenlenmesini sağlar. Ozon oksijen terapisi vücutta hastalıklara yol açan mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirir veya tamamen düzeltir.”

Ozon terapinin estetik ve güzellik alanında da kullanılmasının uygulamaya olan ilgiliyi artırdığını belirten Uz. Dr. Selçuklu, tedavinin uygulama alanlarının ise, “Vücut direncinin artması, bağışıklığın güçlenmesi ve antioksidan etki. Kronik yorgunluğun giderilmesi. Ağrı tedavisi, tüm vücut tendinit, miyozit, fibromiyalji, adele ve tendon spazmlarında. Yaşlılık döneminde. Romatizmal hastalıklarda; romatoid artrit , ankilozan spondilit, psöriatik artrit, enteropatik artrit, sistemik lupus, skleroderma gibi destek tedavisi. Kanser hastalıklarında kullanılan tedaviye destek tedavisi olarak. Yara tedavisi, özellikle kronik yaralarda ve diyabetik ayak tedavilerinde. Estetik, hücre yenilenmesi ve gençleştirilmesi. Detoks. Bağırsak hastalıkları, ülseratif kolit ve crohn hastalığında. Deri hastalıkları, Behçet hastalığı, vaskülit. Virüslerden kaynaklanan hastalıklarda destekleyici tedavi olarak. Anti aging” olarak açıkladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA