• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özkara eleştirilere cevap verdi
28 Ağustos 2012 Salı 12:45

Özkara eleştirilere cevap verdi

Lig'e Bucaspor mağlubiyeti ile başlayan Torku Konyaspor'da teknik direktör Hüsnü Özkara eleştirilere cevap verdi.
Spor kamuoyunda takımımızın çok transfer yaparak geçen seneki kadro yapısını bozduğu şeklinde son günlerde artan görüşlere katılmadığını ifade eden Torku Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, takımdan ayrılan yabancı ve yerli oyuncuların yerlerine transfer yaptıklarını, ayrıca uzun lig maratonunda alternatifli bir kadroyla mücadele etmek adına takıma oyuncu kazandırdıklarını belirterek biraz sabır gösterilmesini istedi.
Kamuoyundaki çok transfer yapılarak takımın dengeleri ile oynandı görüşüne katılmadığını belirten teknik direktör Özkara, “Takımdan ayrılan yabancı oyuncuların yerlerine tabiki de transfer yapılacaktı. Ayrıca Gökhan Emreciksin ile birlikte giden yerli isimler oldu. Süper Lig hedefiyle ve Konya şehrinin büyüklüğüne, vizyonuna yakışır bir şekilde yola çıkacağımız için bu doğrultuda bize güç verecek, katkı sağlayacak oyuncu arkadaşlarımızı kadromuza dahil etmemiz kadar doğal bir şey olamazdı. Ayrıca yaşanan işbirliği neticesinde Konya Torku Şekerspor’dan aramıza katılan oyuncular oldu. Lig uzun bir maraton ve bu maratonda yaşanabilecek olası sakatlıklar, cezaları da göz önüne alarak alternatifli bir kadro oluşturma yoluna gittik. Bütün bunları bir araya giden-gelen oyuncu sirkülasyonun yaşanması gayet normal. Geçen seneden kadromuzda kalan genç oyuncu arkadaşlarımızı daha fazla maç oynayarak tecrübe kazanmaları ve ilerleyen yıllarda Torku Konyaspor’a daha ciddi katkılar sağlamaları adına Anadolu Selçuklu Spor’a kiraladık. Transfer ettiğimiz oyuncular liglerde kendilerini ispat etmiş, istikrarlı isimler. Kimse endişe etmesin. Biz bu takımın gücünü ve kapasitesini, neler yapabileceğini biliyoruz. Tabiki de Bucaspor karşısında alınan yenilgiyi beklemiyorduk. Çünkü yaklaşık 2 ay boyunca birlikte çalıştığımız, kapasitelerini ve güçlerini bildiğimiz oyuncuların istenileni verememesi en çok beni üzdü. Ama daha sezonun başındayız. Bu yenilgi bizim için acı bir ders oldu. Hatalarımızı, eksiklerimizi gördük. İnşallah bunları ilk maç olan 1461 Trabzon maçında en aza indirerek bize moral olacak galibiyetle sahadan ayrılmak istiyoruz. Lig uzun bir maraton. Bu tür sonuçlar olacak. Ama önemli olan takım direncimizi, inancımızı, bizim en büyük özelliğimiz olan birlikteliğimizi ve arkadaşlığımızı kaybetmememiz. Bunun da olmayacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten iyi bir oyuncu grubuyla çalışıyoruz. Burada bulunan herkesin amacı Torku Konyaspor’u Süper Lig’e taşımak. İnşallah bunu da sezon sonunda başaracağız” dedi.
Marcin Robak konusuna da değinen teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, “Kendisi sezon sonunda takımda kalmak istemediğini belirterek ayrılacağını söylemiş. Biz de onun yerine Türkiye’yi ve bu ligleri bilen oyuncu arayışına girdik. Ama sonradan yaşanan gelişmelerin ardından takımda kalmak istedi. Bizimle birlikte çalışmalarda yer almayan ve eksiği olan bir oyuncunun takıma katkısı tartışılırdı. Yaşanan süreçte her iki taraf içinde iyi bitti. Torku Konyaspor Marcin Robak’ın transferiyle ağır bir mali yükten kurtulmuş olurken, oyuncu da kendi kalitesini yeniden Süper Lig’de gösterme şansını yakaladı. Ayrıca takımımıza kazandırdığımız yabancı oyunculara bakıldığında kimse Neca, Ali Zitouni ve Emil Angelov gibi Türk futbolunu yakından tanıyan ve kendisini ispat etmiş, kaliteli oyunculara hayır diyemez. İlk hafta takım olarak kötüydük. Eleştiri yapılırken oyuncunun kalitesini ve ilerleyen haftalarda yapacağı katkıyı da göz önüne almak gerekir. İnşallah bundan sonraki haftalar Torku Konyaspor adına güzelliklerin ve sevinçlerin fazlaca yaşandığı haftalar olacak. Bizim isteğimiz sadece biraz sabır” şeklinde görüş belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA