• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özilin transferi normal bir durum
29 Ekim 2013 Salı 13:21

Özil'in transferi normal bir durum

Efsane futbolcu Rummenigge, "Mesut Özil'in Real Madrid'den Arsenal'e transfer olması normal bir durum'' dedi.
Efsanevi Alman futbolcu ve Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in, Real Madrid'den Arsenal'e transfer olmasının ''normal bir durum'' olduğunu söyledi.
Rummenigge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesut'un Arsenal'e transfer olmasına hiç şaşırmadığını ifade ederek, "Mesut'un transfer olması normal bir durum. Real Madrid'de böyle uygun gördüler ve bunu yaptılar. Onlar böyle bir adım atmanının sebebini en iyi biliyorlar. Biz de Mario Gomez'i Fiorentina'ya gönderdik. Oyuncu transferleri kulüplerin politikalarının bir parçası ve bazen hata yaparsınız. Fakat hatalar da hayatın bir parçasıdır'' diye konuştu.
 Karl-Heinz Rummenigge, Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 9. haftasındaki Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında, Bayer Leverkusenli Stefan Kiessling'in kafa vuruşunda topun yan ağlardan kaleye girdiği pozisyonda golü veren hakem Felix Brych ile ilgili olarak, "Hakem Felix Brych bu karşılaşmada yaptığı bir hatanın nedeniyle, dünyanın en iyi hakemlerinden biri olmasına rağmen, Brezilya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda görev almayabilir. Bu yüzden İngiltere'de de olduğu gibi Bundesliga'da da elektronik gol teknolojisinin kullanılması gerektiğini düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.
"Şike ve onursuz adımlar, futbolu öldürebilir"
Futbol dünyasını sarsan şike olaylarına da değinen Rummenigge, "Dünyada sahip olduğumuz bütün gücümüzle buna karşı olmalıyız. Bununla mücadele etmeliyiz, çünkü onursuz adımlar, futbolu öldürebilir" şeklinde konuştu.
"Guardiola takım ruhunu canlandırdı"
Barcelona'nın eski çalıştırıcısı Pep Guardiola'nın Bayern Münih'e gelişini anlatan Rummenigge, şöyle devam etti:
"Kendisiyle Temmuz 2012'de Barcelona'da karşılaştık. Saatlerce konuştuk ve bu görüşmemiz Bayern Münih'e gelebileceğinin ilk göstergesiydi. Pep, Bayern için en iyi hoca, biz buna inanıyoruz ve daha da önemlisi kendisinin de Bayern'in kendisi için en iyi kulüp olmasının inananışıdır. Yeni bir taktiği var. İlk başta bazılar önyargılı yaklaştı, fakat şimdi her şey yolunda. Bayern çok güzel bir futbol oynuyor. Guardiola takım ruhunu canlandırdı. Oyunculara güveniyor ve sürekli onlarla konuşuyor."
"Şampiyonlar Ligi"
Karl-Heinz Rummenigge, Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük rakiplerin hangi takımlar olduğuyla ilgili konuşmak için erken olduğunu belirterek, "Gerçek Şampiyonlar Ligi eleme maçlarıyla başlar. Bu çerçevede bir 'kara deliğe' düşerek ufacık bir hata nedeniyle elenebilirsiziniz. Şimdiden İngilizler Avrupa futbolunun zirvesine dönmek istediklerini söyleyebilirim. Çok güçlüler, özellikle Chelsea, Arsenal ve Manchester United. İspanyol takımları Barcelona ve Real Madrid de kupaya talip, tıpkı Fransız Paris Saint Germain gibi'' ifadelerini kullandı.
"Bosna Hersek'in Dünya Kupası'na katılmasına şaşırmadım"
Avrupa elemelerinde G Grubu'nun birincisi olarak 2014'te Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden ve tarihi başarıya ulaşan Bosna Hersek'in bu başarısında şaşkınlık yaratan herhangi bir unsurun olmadığını söyleyen 58 yaşındaki Rummenigge, "Bosna Hersek A Milli Takımı, Avrupa'da oynanan ön elemelerin en başarılı takımların zirvesinde yer alıyor. Bu yüzden Dünya Kupası'nda oynamasında şakınlık yaratacak hiç birşey yok. Çok kaliteli bir takım söz konusu" diye konuştu.
"Almanya halkı altın madalya bekliyor"
Dünyada tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında yer alan Rummenigge, Almanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanabileceğini söyledi.
Rummenigge, Avrupalı takımlar için Güney Amerika'da oynamanın kolay olmadığını aktarak, şunları kaydetti:
"Çünkü saat farkı var ve şehirler arası uzun yolculuklar yapılıyor. Oradaki çimlerin uzunluğu da farklı. Yani oradaki çimler Avrupa'ya göre daha uzun. Bizim zamanımızda ormanda oynadığımızı söylerdik. Yani Avrupalı takımlar için Güney Amerika'nın ormanlarında oynamak kolay olmayacak. Fakat Almanya halkı milli takımdan Brezilya'dan altın madalya getirmesini bekliyor."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA