• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özgürlük hayalini fırça darbeleriyle anlatıyor
19 Ekim 2013 Cumartesi 12:59

Özgürlük hayalini fırça darbeleriyle anlatıyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli ressam Sara Sheikhi, katliamda yaşadığı acıları resim yaparak unutmaya çalışıyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli ressam Sara Sheikhi, katliamda yaşadığı acıları ve ülkesinin özgür olacağı günlerin hayalini yaptığı resimlerle anlatıyor.

Sara Sheikhi (40), yıllardır yaşadığı topraklardaki iç savaşta baskı ve zulüm görmekten bıkarak Türkiye'ye sığındı.

İç savaş döneminde yaşadığı acıları unutmak için resim yapan ve ülkesindeki karışıklığın sona ermesi için kurduğu hayalleri eserlerine yansıtan Sheikhi, savaşın bir an önce sona ermesi için dua ediyor ve geride bıraktığı ailesine kavuşacağı günleri bekliyor.

Sheikhi, yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin avukatlık olduğunu, küçük yaştan itibaren resimle de ilgilendiğini söyledi. 

Daha önceleri yaptığı resimlerle Suriye'nin yanı sıra birçok ülkede sergiye katıldığını anlatan Sheikhi, "Geçen yıl Diyarbakır'daki sanat sergisine katılmam için teklif geldi. Ben de kabul ederek Türkiye'ye geldim. 3 ay kadar Diyarbakır'da kaldım. Daha sonra Batman'da bir festivale katıldım. Şimdi ise Konya'dayım. Savaş bitene kadar da Türkiye'de kalacağım" dedi.

- "Türkiye'de daha rahat bir ortam var"

Sheikhi, duygularını, yaşadıklarını tuvale aktarabilmek için Türkiye'de daha rahat bir ortam olduğunu dile getirerek, "Burada özgür ve yaşadıklarımı tuvale daha rahat yansıtabildiğim bir ortam olduğu için Suriye'ye dönmüyorum. Ülkeme dönüp sıkıntı, zulüm ve baskı altında yaşamak istemiyorum. Vatanıma ve aileme karşı duygularımı, hissettiklerimi yaptığım resimlere yansıtıyorum" diye konuştu.

Sanatçıların duygularını eserlerine yansıttıklarını vurgulayan Sheikhi, şunları kaydetti:

"Resim yapmaktan vazgeçmeyeceğim. Çünkü ülkeme, aileme ve geride bıraktıklarıma duyduğum özlemi resim yaparak unutmaya çalışıyorum. Keşke Türkiye'ye, Suriye'deki karışıklıktan kaçmak yerine sadece sergi açmak için gelseydim. Yaptığım eserler çoğunlukla ülkemdeki iç savaşın acılarını yansıtıyor. Katliam ve acının yanında gelecekte bizi güzel günlerin beklediği inancıyla yaptığım resimler de var. Bunlardan biri de Konya'da yaptığım 'Suriye bize sana tekrar geri dönmek için yardım et' konulu resim çalışmam."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA