• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özgür ifadeye vurgu
10 Ocak 2013 Perşembe 10:34

Özgür ifadeye vurgu

Siyasi liderlerden gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajlarında özgür ifade ve özgür basın vurgusu yapıldı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın ve gazetecilerin gelişmiş demokrasinin en önemli organlarından olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahip olduklarına dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:
''Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır. Gazeteciliğin mesleki kural ve etik ilkelerinin kökleştirilmesi de bu mesleğin saygınlığının artırılmasına katkı sunacaktır.''
Özgür ifadeye vurgu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, kutlama mesajında hükümet'in, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, toplumsal birlik, beraberlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunan basının, geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha özgür ve çok sesli hale gelmesi, haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti.
Arınç, ''En büyük arzumuz, gazeteciler başta olmak üzere herkesin düşüncelerini serbest şekilde ifade edebilmesidir. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik verdik, öncelik vermeye devam edeceğiz'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA